elina svitolina billie jean king cup
19/12/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Τένις: Το ίδρυμα της Σβιτολίνα αναλαμβάνει την εθνική ομάδα της Ουκρανίας για το BJK cup

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Ουκρανή σταρ του τένις Ελίνα Σβιτολίνα θα αναλάβει καθήκοντα διαχείρισης της ομάδας τένις της Ουκρανίας στο Billie Jean King Cup, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε μία προσπάθεια να προάγει το άθλημα στη χώρα της.

Το πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις γυναικών, η Ουκρανή πρωταθλήτρια Ελίνα Σβιτολίνα, ανέκαθεν ασχολούνταν με τη βελτίωση της κατάστασης του τένις στην πατρίδα της. Όπως ανακοίνωσε η ίδια, θα είναι μέντορας της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να πετύχει τη μεγαλύτερη αναγνώριση σε μία διεθνή διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Billie Jean King Cup.

Η ουκρανική ομοσπονδία τένις (UTF) ανακοίνωσε πρόσφατα τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της γυναικείας ομάδας στο ίδρυμα της παίκτριας (Elina Svitolina Foundation) από το 2024 έως το 2027, και έπειτα η ίδια ενημέρωσε το κοινό της για το νέο της ρόλο.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Elina Svitolina Foundation: Για τα επόμενα 4 χρόνια, θα διαχειριζόμαστε την εθνική ομάδα γυναικών της Ουκρανίας στο ομαδικό πρωτάθλημα τένις Billie Jean King Cup», έγραψε η Ουκρανή στο Twitter.

Τα προκριματικά του Billie Jean King Cup 2024 θα διεξαχθούν μεταξύ 12-13 Απριλίου 2024, με την Ουκρανία να κληρώνεται με τη Ρουμανία. Η Ουκρανία έχασε από την Τσεχία κατά τη διάρκεια των προκριματικών του 2023, οπότε οι φίλαθλοι αναμένουν να δουν πώς θα τα πάει η ομάδα υπό την καθοδήγηση της Σβιτολίνα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ουκρανική ομάδα έχει έξι αθλήτριες στο Top100.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]