elina_svitolina
28/05/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Σβιτολίνα: Δωρίζει στα παιδιά της Ουκρανίας το χρηματικό έπαθλο από τον πρώτο της τίτλο ως μητέρα

Πηνελόπη Γκιώνη

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε η δημοφιλής παίκτρια τένις από την Ουκρανία, Ελίνα Σβιτολίνα, που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο ως μητέρα.

Η πρωταθλήτρια του τένις από την Ουκρανία, Ελίνα Σβιτολίνα, έχει επιστρέψει τα κορτ μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού και κέρδισε μάλιστα και τον πρώτο της τίτλο. Στο τουρνουά του Στρασβούργου, μέσα σε 1 ώρα και 33 λεπτά, κατάφερε να υποτάξει την Άννα Μπλίνκοβα και να κερδίσει τον 17ο τίτλο της καριέρας της αλλά τον πρώτο της ως μητέρα.

Η Ουκρανή έκανε μία παύση μετά το Miami Open του περσινού Μαρτίου και λίγο αργότερα ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Τον Οκτώβριο έφερε στον κόσμο την κόρη της Σκάι και τον περασμένο μήνα, τον Απρίλιο του 2022, επέστρεψε στα κορτ. Μόλις έναν μήνα αργότερα, επέστρεψε και στο παλιό της «χόμπι»: τη συλλογή τίτλων. Το πρώην Νο3 του κόσμου, που παραμένει η κορυφαία παίκτρια της Ουκρανίας, προχώρησε σε μία συγκινητική κίνηση μετά την κατάκτηση του τίτλου της.

Μετά την απονομή της κούπας, η Σβιτολίνα ανακοίνωσε πως όλα αυτά τα χρήματα που συγκέντρωσε δεν είναι για εκείνη αλλά για τα παιδιά της Ουκρανίας: «Θα ήθελα να μοιραστώ αυτή την ενέργεια με την Ουκρανία, με την πατρίδα μου. Όλα τα χρήματα από τα έπαθλο αυτού του τουρνουά θα δοθούν στα παιδιά της Ουκρανίας, που είναι αναγκαίο αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη Γαλλία που καλωσορίζει τους Ουκρανούς, κάνει όσα μπορεί για εκείνους ώστε να νιώσουν πως είναι αυτό το δεύτερο σπίτι τους. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα κάνετε για εμάς και μαζί θα μπορέσουμε να δούμε το φως και να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο».

Η Σβιτολίνα, που έχει βρει πλέον τον αγωνιστικό ρυθμό της, θα συνεχίσει τη σεζόν της με το Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]