Mirra andreeva
31/05/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Αντρέεβα: Κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στο Roland Garros επειδή… της έστειλε μήνυμα ο Άντι Μάρεϊ

Πηνελόπη Γκιώνη

Η πρώτη νίκη της 16χρονης Μίρρα Αντρέεβα σε τουρνουά Γκραν Σλαμ ήρθε επειδή ο μεγάλος τενίστας Άντι Μάρεϊ της έστειλε μήνυμα και, όπως εξήγησε η ίδια, αυτό της έδωσε όλη την απαραίτητη έμπνευση.

Ο θαυμασμός της νεαρής και ταλαντούχας τενίστριας Μίρρα Αντρέεβα προς το πρόσωπο του πρώην Νο1 στον κόσμο, Άντι Μάρεϊ, έχει εκδηλωθεί εδώ και καιρό με την ίδια να περιγράφει τον Μάρεϊ ως «φοβερό», κατά τη διάρκεια του τουρνουά της Μαδρίτης πριν από λίγο καιρό.

Τώρα, μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μία φιλία θα έλεγε κανείς αφού πλέον ανταλλάσσουν μηνύματα με τον έμπειρο παίκτη του τένις να μοιράζει έμπνευση στη νεαρή πρωταθλήτρια. Έτσι έγινε και στον πρώτο αγώνα που έπαιξε ποτέ η Αντρέεβα στο κυρίως ταμπλό ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ, όταν η 16χρονη Ρωσίδα, προερχόμενη από τα προκριματικά, συνδύασε το πρώτο της παιχνίδι με νίκη επί της Αμερικανίδας, Άλισον Ρισκ με 6-2, 6-1.

Η Αντρέεβα εξήγησε πως είχε στείλει μήνυμα στον Μάρει αφού ο ίδιος κέρδισε ένα challenger τουρνουά για να του πει συγχαρητήρια κι εκείνος της απάντησε: «Σε ευχαριστώ και καλή επιτυχία στο Roland Garros». «Μάλλον γι’ αυτό παίζω καλά τώρα», είπε αργότερα η νεαρή πρωταθλήτρια η οποία χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά για να περάσει στον επόμενο γύρο του French Open.

Η νεαρή πρωταθλήτρια έχει καταφέρει με την προσωπικότητά της να «κερδίσει» τους φαν αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες αφού ο γλυκός τρόπος με τον οποίο περιγράφει τους ανθρώπους είναι αξιολάτρευτος. Ακόμη ένα παράδειγμα είναι όταν μίλησε για την Κόκο Γκοφ, την αμερικανίδα τενίστρια, την οποία όπως εξήγησε γνώρισε και θεωρεί πως είναι το πιο όμορφο πρόσωπο στο τουρνουά ενώ έδειξε τον ενθουσιασμό της για το «Γεια» που αντάλλαξε με την Ονς Ζαμπέρ. H Ζαμπέρ, με τη σειρά της, εξήγησε πως ήθελε πολύ να βρεθεί με τη νεαρή παίκτρια και να προπονηθούν μαζί και ακόμη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]