jessica_pegula
27/05/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Πεγκούλα: «Ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποτεδήποτε αλλά είναι διασκεδαστικό να έχουμε κι εμείς Big Three»

Πηνελόπη Γκιώνη

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Roland Garros, το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης Τζέσικα Πεγκούλα, σχολίασε τη «μεγάλη τριάδα» του τένις γυναικών και εξήγησε πως στους μεγάλους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλοι μπορεί να κερδίσουν.

Ίγκα Σβιόντεκ, Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα είναι οι τρεις που συνιστούν το Big Three του τένις γυναικών αυτή τη στιγμή (ή έστω του Big Three που ξεκινά να διαμορφώνεται) καθώς οι τρεις τους έχουν δείξει τελευταία πως οι μεταξύ τους μάχες είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ενώ έχουν κατακτήσει σημαντικούς τίτλους. Η Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκινά τους αγώνες της στο French Open έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες.

jessica pegula

Μιλώντας στο Eurosport δήλωσε: «Ελπίζω να προκριθώ σε έναν ακόμη προημιτελικό. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν άλλο ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για μένα, ειδικά στη χωμάνη επιφάνεια, αλλά να νομίζω ότι για να πας πιο μακριά πρέπει πρώτα να φτάσεις σε αυτούς τους πόντους και να συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι σου σε κάθε αγώνα. Και νομίζω ότι αυτό είναι που σε βοηθάει να χτίσεις αυτοπεποίθηση και να περάσεις τους επόμενους γύρους».

Δεν θα γινόταν να μην ερωτηθεί για την εκκολαπτόμενη ομάδα των Big Three στις γυναίκες, εκεί που εκείνη απάντησε με αρκετό ενθουσιασμό για τον ανταγωνισμό που της προσφέρεται: «Ναι, είναι κάπως διασκεδαστικό να έχουμε αυτό που λέγεται "Big Three" και στις γυναίκες. Νομίζω ότι ακόμα και τώρα ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε τουρνουά οποιαδήποτε εβδομάδα, αλλά πιστεύω ότι έχουν σίγουρα ανέβει ένα επίπεδο, προφανώς.

Η Ίγκα (Σβιόντεκ) ήταν στην κορυφή και στη συνέχεια είδαμε την Αρίνα (Σαμπαλένκα) να είναι ακριβώς εκεί και να κάνει την υπέρβαση φέτος στο Australian Open μαζί με την Έλενα (Ριμπάκινα) πέρυσι στο Wimbledon. Έτσι ήταν πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι όλες τους είναι τόσο διαφορετικές, όσον αφορά την προσωπικότητα και τον τρόπο που παίζουν. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να τις παρακολουθώ και να προκαλώ και τον εαυτό μου για να δω πώς μπορώ, ξέρετε, να παίξω καλύτερα και να τις προκαλέσω πραγματικά και ελπίζω να κερδίσω εναντίον τους».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]