cococc
21/10/2022
ΤΕΝΝΙΣ

Κόκο Γκοφ: Το σπάνιο κατόρθωμα της 18χρονης τενίστριας

Πηνελόπη Γκιώνη

Είναι γενημμένη το 2004 αλλά έχει ήδη βρεθεί στα μεγαλύτερα κορτ τένις του κόσμου, έχει μπει σε τελικούς, έχει καταγράψει τρελή πορεία ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη. Η Κόκο Γκοφ είναι η πιο ταλαντούχα νεαρή αθλήτρια του τένις.

Αφού έφτασε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Γουδαλαχάρα η νεαρή πρωταθλήτρια του τένις από τις ΗΠΑ, Κόκο Γκοφ, εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό του WTA, που θα διεξαχθεί στο Τέξας το διάστημα 31 Οκτωβρίου με 7 Νοεμβρίου.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η 18χρονη Γκοφ γίνεται η νεότερη παίκτρια μετά τη Μαρία Σαράποβα το 2005 που προκρίθηκε στον τελικό του WTA στο μονό ενώ θα γίνει η νεότερη Αμερικανίδα που θα βρεθεί στον τελικό, μετά από 28 χρόνια και τη Λίντσεϊ Ντάβενπορτ.

Η 18χρονη πέτυχε, επίσης, το σπάνιο κατόρθωμα να προκριθεί στους τελικούς τόσο στο μονό όσο και στο διπλό.

Η ίδια θα αγωνίστεί και στο διπλό, με την επίσης Αμερικανίδα συμπαίκτριά της Τζέσικα Πέγκουλα. Οι δυο τους έγιναν το πρώτο ζευγάρι Αμερικανίδων, από το 2009, που θα αγωνιστούν και στο μονό και στο διπλό, μετά τις Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς. «Σημαίνει πολλά», δήλωσε το Νο7 στον κόσμο, Γκοφ και συνέχισε: «Ειλικρινά δεν το σκέφτηκα μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο κοντά ήμουν και νομίζω ότι πήγα ίσως λίγο νευρική στο τέλος, αλλά είμαι σούπερ ενθουσιασμένη που θα παίξω στους τελικούς του WTA και ειδικά στις ΗΠΑ. Η πρόκριση στα μονά και στα διπλά είναι σίγουρα ένα καλό επίτευγμα. Δεν το περίμενα αυτό όταν έθεσα τους στόχους μου στην αρχή της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενη και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μια καλή εμφάνιση εκεί».

coco gauff

Η δεξιόχειρας τενίστρια έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στα μεγάλα τουρνουά, μέχρι στιγμής, αφού μετρά ήδη δύο τίτλους στο μόνο και έξι στο διπλό ενώ μία φορά στο μονό και τρεις στο διπλό έχει παίξει σε τελικούς. Παράλληλα, με την παρτενέρ της Πέγκουλα ήταν δεύτερες στο US Open 2022.

Φέτος, μπήκε για πρώτη φορά στο Τοπ10 του μονού της παγκόσμιας κατάταξης (υψηλότερη θέση κατάταξης είναι το Νο7, που βρίσκεται σήμερα) και έγινε η νεότερη στο Τοπ10 από το 2006. Επίσης, ανέβηκε στο Νο1 στο διπλό μαζί με την Πέγκουλα.

Η Κόκο Γκοφ έξω από τα κορτ

Το πραγματικό της όνομα είναι Κόρι αλλά το έκανε Κόκο. Ξεκίνησε το τένις στα 6 της χρόνια. Προπονητής της είναι ο μπαμπά της, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ στο Georgia State. Η μητέρα της ήταν πρωταθλήτρια της ενόργανης και αργότερα ασχολήθηκε με τον στίβο.

Η αγαπημένη της επιφάνεια στα κορτ είναι η σκληρή ενώ η ίδια περιγράφει το παιχνίδι της ως «όσο πιο επιθετικό γίνεται, με καλό σερβίς». Με μία λέξη περιγράφει τον εαυτό της ως «μαχήτρια». Από τότε που ξεκίνησε το τένις τα είδωλά της ήταν οι αδερφές Γουίλιαμς, των οποίων η άγνοια κινδύνου έκανε την ίδια να θέλει να γίνει επαγγελματίας τενίστρια. Στα 15 της κατάφερε να κερδίσει τη Βένους Γουίλιαμς. Αν και ακόμη είναι μόλις 18 ετών η περιουσία της υπολογίζεται γύρω στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, της αρέσει να περνά χρόνο με τον αδερφό της και την οικογένειά της, να βλέπει ταινίες με υπερήρωες και να κάνει TikTok βίντεο. Δεν έχει κατοικίδια αλλά προσπαθεί να πείσει τη μητέρα της να πάρει έναν σκύλο. Η αγαπημένη της celebrity είναι η Μπιγιόνσε.

@cocogauff

♬ som original - davi

Η ίδια έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για να θίξει σημαντικά, κοινωνικά ζητήματα (κυρίως ρατσισμού) αλλά και να εκφράσει τις σκέψεις της, στο αρκετά μεγάλο κοινό που την ακολουθεί.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]