polyniki_emmanouilidou_100m
12/06/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Εμμανουηλίδου στο GWomen: «Αισιόδοξη πως θα κάνω πολύ δυνατές κούρσες»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η προοπτική της διάκρισης στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 είναι μεγάλη για τη νεαρή σπρίντερ που συνεχώς βελτιώνεται, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Νεαρή σε ηλικία, με ενθουσιασμό και σπίθα, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δεν είναι απλώς το προσωπο του περασμένου διημέρου αλλά ένα από τα ανερχόμενα πρόσωπα του ελληνικού στίβου.

Η σπρίντερ από την Πέλλα καταφέρνει κάθε φορά να εντυπωσιάσει, με τις κούρσες της εντός σταδίου αλλά και με τις δηλώσεις της εκτός. Η άγνοια κινδύνου που τη χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με το ότι είναι προσγειωμένη, αναγνωρίζοντας πως χρειάζεται να κάνει ένα μικρό βήμα τη φορά, την κάνουν να ξεχωρίζει πραγματικά όπως άλλωστε και κάθε αθλήτρια που βελτιώνει με τέτοια συνέπεια τις επιδόσεις της.

Η Εμμανουηλίδου έχει ξεκινήσει μία εξαιρετική σεζόν, μέσα στην οποία έχει βελτιώσει ήδη δύο φορές τα ατομικά της ρεκόρ σε 100μ. και 200μ.. Μάλιστα, μετά και τον τραυματισμό της Ραφαέλας Σπανουδάκη κατά τη διάρκεια της κούρσας των 100μ. στο εαρινό πρωτάθλημα, η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (23, 24, 25/6) και στα δύο αγωνίσματα. Καθώς ακόμη δεν μπορεί να επιλέξει ποια από τις δύο αποστάσεις της αρέσει περισσότερο, δουλεύει σκληρά και τις δύο και αυτό φαίνεται στο χρονόμετρο.

Η 21χρονη έχει βρεθεί ξανά στη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας. Αυτή τη φορά, θα βρεθεί ανάμεσα στις καλύτερες Ευρωπαίες και θα επιδιώξει τις καλύτερες δυνατές κούρσες ώστε να δώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στην ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε τόσο μικρή ηλικία στο Ευρωπαϊκό ομάδων. Θα είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα το να αγωνιστώ με τις κορυφαίες σπριντερ της Ευρώπης. Είμαι αισιόδοξη ότι σε αυτό το υπέροχο στάδιο θα μπορέσω να κάνω δύο ακόμη πολύ δυνατές κούρσες», δήλωσε η ίδια μιλώντας στο GWomen.

Η φιλοδοξία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

polyniki 200

Η νεαρή αθλήτρια έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της σεζόν, από τον κλειστό ακόμη, πως ο στόχος της φέτος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 και μία διάκριση εκεί. Αν σκεφτεί κανείς πως η Εμμανουηλίδου κατάφερε να βγει πέμπτη στα 200μ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 πέρυσι, σε συνδυασμό φυσικά με τα δείγματα που έχει δώσει, η προοπτική της διάκρισης στο φετινό Ευρωπαϊκό είναι μεγάλη.

Το 11.21 στα 100μ., που έκανε την πρώτη μέρα του εαρινού πρωταθλήματος στις Σέρρες, και το 22.94 που έτρεξε τη δεύτερη μέρα της ίδιας διοργάνωσης, θα της έδιναν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 στις 12 από τις 13 διοργανώσεις που έχουν γίνει από το 1997. Μόνο στο πρωτάθλημα του 1999 το βάθρο στο 200άρι έκλεισε σε 22.85, και θα έμενε εκτός ενώ το 11.21 θα της έβαζε στην πρώτη τριάδα σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα που προκύπτει αυστηρά και μόνο από τις επιδόσεις καθώς οι συνθήκες και οι εποχές είναι διαφορετικές και δεν μπορεί να είναι απόλυτο ένα τέτοιο δεδομένο.

Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε πως το ρεκόρ διοργάνωσης στο 100άρι γυναικών ανήκει στην Ελληνίδα Μαρία Καρασταμάτη, όταν το 2005 είχε κάνει 11.03 και είχε κερδίσει το χρυσό. «Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι βλέπω ότι οι χρόνοι μου βελτιώνονται συνεχώς. Θέλω να μένω μακριά από τραυματισμούς για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους που βάζω. Το 11.03 είναι μια πολύ μεγάλη επιδοση, δεν μπορώ να γνωρίζω από τώρα αν μπορώ να το καταρρίψω αν γίνει αυτό θα είμαι ευτυχισμένη!», δήλωσε η Εμμανουηλίδου σχετικά κρατώντας τη μπάλα… χαμηλά.

Η Εμμανουηλίδου σε τροχιά... Καρασταμάτη

Η Εμμανουηλίδου θα συνεχίσει τη σεζόν της με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (23-25/6), στη Σιλεσία, ενώ έπειτα ίσως να μην αγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (8-9/7) καθώς είναι αρκετά κοντά με τον αγώνα-στόχο της χρόνιας, το Ευρωπαϊκό Κ23 (13-16/7).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]