gusin_filothei_women_gala
19/05/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Γκούσιν στο GWomen: «Ονειρεύομαι τους Ολυμπιακούς για τρίτη φορά...»

Πηνελόπη Γκιώνη

Καλή διάθεση, όρεξη, λίγος χορός και άλματα. Κάπως έτσι είναι ένας αγώνας της Τατιάνας Γκούσιν, η οποία ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο 24ο Filothei Women Gala by AXUM μιας και έδειξε σε όλους μας πως είναι όταν δεν τα παρατάς ποτέ.

Οι τραυματισμοί, δυστυχώς, είναι μέρος του πρωταθλητισμού και είναι σχεδόν βέβαιο πως όλοι και όλες θα περάσουν και αυτό το εμπόδιο στην πορεία τους. Κάποιοι είναι πιο τυχεροί, άλλοι πιο άτυχοι.

Η πρωταθλήτρια του ύψους, Τατιάνα Γκούσιν, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και σε αρκετές περιπτώσεις έχει αναγκαστεί να μείνει εκτός και να χάσει μεγάλες διοργανώσεις. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, και η ίδια ενώ ήταν σε θέση πρόκρισης αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Μετά από καιρό, όμως, ευχαριστήθηκε πραγματικά έναν αγώνα και συνόδευσε τη χαρά της με ένα ρεκόρ.

gusin tatiana

«Η αλήθεια είναι ότι πήγα στο γκαλά με τη σκέψη ότι θα έκανα γύρω στο 1.88μ. και θα έβλεπα τον εαυτό μου στο 1.90μ.. Το 1.92μ. που ήρθε ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, ήμουν καλύτερα από ό,τι περίμενα», δηλώνει η ίδια μιλώντας στο GWomen λίγες ώρες μετά τον αγώνα της στο Filothei Women Gala στον οποίο ήταν δεύτερη πίσω μόνο από την Ανγκελίνα Τόπιτς, η οποία υπερέβη το 1.94μ..

Στην πραγματικότητα, αυτό που είδε ο κόσμος από την Γκούσιν ήταν η αθλήτρια που ήξερε από πάντα και που όποτε αγωνιζόταν έφτιαχνε τη διάθεση όλων και όλοι κινούνταν στους δικούς της ρυθμούς. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στους πανηγυρισμούς των θεατών κάθε φορά που εκείνη περνούσε τον πήχη.

«Δεν έχω απολαύσει αγώνα εδώ και καιρό, δεν ξέρω πως θα ήμουν αν ήμουν πάντα υγιής»

Η ιστορία της με τους τραυματισμούς δεν είναι κρυφή και γι’ αυτό η ίδια, παρευρισκόμενη στη Συνέντευξη Τύπου του event, είπε πως μετά από πολύ καιρό δεν πονάει και πως έχει πολλή όρεξη να αγωνιστεί στο αγαπημένο της μίτινγκ. Λίγες ώρες μετά από αυτές τις δηλώσεις, έκανε πράξη τα λόγια της: «Είμαι pain free, όχι για πολύ καιρό αλλά για ίσως δύο μήνες τώρα, δηλαδή με πολύ μικρές ενοχλήσεις που για τα δικά μου δεδομένα είναι… pain free. Νομίζω ότι φαίνεται, μπορώ να τρέξω καλύτερα, μπορώ να πατήσω το πόδι μου και να «βγω» καλύτερα και το χαίρομαι απόλυτα. Το Filothei Women Gala, το ξέρουμε πια, μου αρέσει πάρα πολύ, μου αρέσει ο κόσμος, μου αρέσει η μουσική οπότε τα έδωσα όλα και είναι πάντα ο αγαπημένος μου αγώνας. Τώρα που βγήκε και μία καλή επίδοση έγινε ακόμη πιο αγαπημένος αγώνας», εξηγεί και συνεχίζει: «Ίσως φταίει ότι μπαίνω σε αγώνες μετά από καιρό, που έχω μείνει εκτός λόγω των τραυματισμών μου οπότε μπαίνω 100% παραπάνω όρεξη. Το θέλω ίσως παραπάνω και όταν μου έρχεται η ευκαιρία, που έχω αυτόν τον αγώνα που δεν πονάω και που βλέπω πως μπορώ να αντέξω κάποια άλματα, «τρελαίνομαι» μου αρέσει υπερβολικά πολύ και έτσι μου βγαίνει η όρεξη. Δεν ξέρω πως θα ήμουν αν ήμουν πάντα υγιής, αν είχα την ίδα όρεξη ή όχι αλλά τώρα επειδή το στερούμαι και δεν έχω απολαύσει αγώνα, χωρίς να σκέφτομαι το γόνατό μου ή οτιδήποτε, εδώ και πολύ καιρό μπαίνω με πολλή τρέλα και χαρά σε κάθε αγώνα».

«Ονειρεύομαι τους Ολυμπιακούς για τρίτη φορά...»

Το 1.92μ. Το πανηγύρισε με όλη της την ψυχή, όπως και όσοι βρίσκονταν στο στάδιο της Φιλοθέης. Δεν τα παράτησε καμία στιγμή, δεν φοβήθηκε να επιστρέψει και να αγωνιστεί όπως ξέρει και τελικά ανταμείφθηκε. Τα επόμενα βήματά της θα είναι μικρά και σταθερά, χωρίς ενθουσιασμό ή μεγάλα λόγια αλλά μόνο με την αισιοδοξία πως θα μπορέσει να σβήσει το Νο1 πράγμα στη λίστα των ευχών της: τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

tatiana gusin high jump filothei women gala

«Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι πολύ γιατί στον αγώνα δεν ένιωσα πόνο, είχε κόσμο, είχε μουσική, είχα καιρό να αγωνιστώ και τρελάθηκα κι εγώ. Ελπίζω η υπόλοιπη χρονιά να είναι στο ίδιο επίπεδο, και αν γίνεται παραπάνω… Το περιμένω πως και πως! Το επόμενο βήμα είναι να κάνω 5-6 μίτινγκ, να είμαι κοντά στο 1.90μ και όσο γίνεται περισσότερο, ό,τι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο, και να φτιάξω ένα καλό ράνκινγκ ώστε να πάω Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς του χρόνου. Τους Ολυμπιακούς τους ονειρεύομαι για τρίτη συνεχόμενη φορά γιατί και τις δύο προηγούμενες φορές ήμουν πολύ τραυματισμένη και στερήθηκα τη συμμετοχή οπότε μου έχει μείνει απωθημένο».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]