MARIA KASSOU
26/04/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Η Κάσσου πιστεύει πως το επίπεδο στις αποστάσεις μπορεί να αλλάξει και κάνει την αρχή

Μόλις 19 ετών, η Μαρία Κάσσου έχει δείξει πως διαθέτει ποιότητα και πως μπορεί να «σώσει» τις αποστάσεις στην Ελλάδα.

Όπως είπε και η ίδια η Μαρία Κάσσου, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν έχει παράδοση στις αποστάσεις. Η ομοσπονδία κάνει κάποιες κινήσεις αυτό το διάστημα, διοργανώνοντας καμπ για αθλητές και αθλήτριες αποστάσεων, με την Κάσσου να αναγνωρίζει και την προσπάθεια αλλά και τη θέληση που υπάρχει γύρω από την ανάπτυξη αυτών των αγωνισμάτων. Η ίδια κάνει την αρχή, αφού αποτελεί μεγάλη ελπίδα των αποστάσεων για τα ελληνικά χρώματα.

«Σίγουρα μπορούμε να πάμε παραπέρα. Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στις αποστάσεις αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Ταλέντα υπάρχουν και υπάρχουν πολλά. Γίνεται και μία καλή προσπάθεια από την ομοσπονδία για την ανάπτυξη των αποστάσεων με διάφορα καμπ (προετοιμασίας) και διάφορους αγώνες. Οπότε πιστεύω ότι το υλικό υπάρχει, θέληση υπάρχει και θα υπάρχει και βελτίωση», εξήγησε η ίδια ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει αν θα επικεντρωθεί στα 5000μ. ή τα 10.000μ.: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη, περιμένουμε τις πρώτες εμφανίσεις και θα το αποφασίσουμε στην πορεία. Προτιμώ το 5άρι γιατί είναι πιο μικρό αλλά σίγουρα αν τα δείγματα είναι πιο θετικά στα 10.000μ, θα ρίξουμε βαρύτητα στα 10.000μ».

Στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ., η Κάσσου ήταν η νικήτρια του αγώνα τερματίζοτνας σε 33:53.72 και βελτιώνοντας σημαντικά το ατομικό της ρεκόρ για να δείξει την εξαιρετική της ικανότητα στο αγώνισμα. Και, μάλιστα, ήταν η μόλις δεύτερη χρονιά που τρέχει την απόσταση. Η ίδια εξήγησε πως η σκληρή δουλειά και η σωστή καθοδήγηση του Σταύρου Καρρέ την έφτασα στην τόσο βελτιωμένη εμφάνιση: «Σίγουρα η βελτίωση είναι δείγμα της πολλής δουλειάς που κάνουμε με τον προπονητή μου, τον κύριο Καρρέ. Στην καθημερινότητά μου προσπαθώ να είμαι σωστή σε όλα τα πεδία και από εκεί και πέρα όταν έχουμε υγεία αποτυπώνεται και στις επιδόσεις».

Παράλληλα, όμως, μαζί με την απαιτητική προπόνηση η Κάσσου σπουδάζει παράλληλα και ιατρική και εξηγεί πως ο συνδυασμός των δύο είναι αρκετά δύσκολος: «Είναι αρκετά δύσκολο, σίγουρα σε κάποιες περιόδους χρειάζεται να γίνω κάποια προτεραιότητα στο ένα ή στο άλλο. Προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες και να βρίσκομαι σε ένα πρόγραμμα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]