maria polyzou
15/11/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Μαρία Πολύζου: Η αγωνίστρια και πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου, θα είναι παρούσα στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gazzetta Women στο οποίο θα μιλήσει για τη δική της ιστορία από το panel Empowerment.

«Στη χώρα μας ακούν τη λέξη καρκίνος και είναι σαν ταμπού: δεν το λες δημόσια, δεν το λες ποτέ. Εγώ απεναντίας το είπα απ’ την αρχή» έχει δηλώσει η Πανελληνιονίκης, βαλκανιονίκης, διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου, πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού, αγωνίστρια Μαρία Πολύζου.

Η Μαρία Πολύζου έχει τρέξει σε δεκάδες διαφορετικούς μαραθωνίους, έχει καταρρίψει το ρεκόρ στον κλασσικό Μαραθώνιο 14 φορές και «είπε» ένα τεράστιο «σιγά μη φοβηθώ» στον καρκίνο κερδίζοντας κι αυτή τη μάχη. Της ζωής. Η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες, η πρώτη που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς, η μοναδική γυναίκα που έτρεξε στον Φειδιππίδειο Άθλο (524χλμ).

Η ζωή της Μαρίας Πολύζου είναι ο Μαραθώνιος. Η ζωή της Μαρίας Πολύζου είναι μαραθώνιος. Κι εκείνη τρέχει. Όπως έκανε πάντα. Γιατί αυτό την κρατά ζωντανή, την κάνει να αισθάνεται «γεμάτη». Τρέχει σε προκαθορισμένες και μη διαδρομές. Κι αυτή την άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό ζωή, την μετέτρεψε σε ασπίδα κι όπλο, όταν διαγνώστηκε με καρίνο του μαστού. Αλυσόδεσε στο χέρι την ψυχή της, κι έτρεξε.

Ο αθλητισμός τη βοήθησε να δώσει αυτή τη μάχη, να τρέξει κι αυτή τη διαδρομή, με τον καλύτερο τρόπο. Έχοντας μάθει στρατηγική μαραθωνίου όλα αυτά τα χρόνια ήξερε από την αρχή ότι θα ήταν μακρύς ο δρόμος. Χρειάστηκε να κάνει επέμβαση, 16 χημειοθεραπείες και 32 ακτινοβολίες για να κερδίσει και πάλι την ζωή της. Και τα κατάφερε.

Μπορείτε να δείτε από κοντά τη Μαρία Πολύζου στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]