Βούλα Πατουλίδου
12/11/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Βούλα Πατουλίδου: Η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του στίβου, Βούλα Πατουλίδου, θα είναι παρούσα στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gazzetta Women στο οποίο θα μιλήσει για το δικό της success story από το panel των Generation Winners.

Η φράση της «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» έχει γίνει σύνθημα όλων των γενεών που ακολούθησαν τα χρυσά της βήματα στον στίβο.

Η Βούλα Πατουλίδου αγωνιζόταν σε μία Εθνική ομάδα της οποίας η ποιότητα ήταν τεράστια.

Όταν το 1992 στη Βαρκελώνη κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 100μ εμπόδια, καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ που ακόμη έχει την υπογραφή της, μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού. Τότε έγινε η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα.

Με πέντε Ολυμπιάδες στις πλάτες της και διακρίσεις σε σπριντ και μήκος, έκανε μία χρυσή πορεία στον ελληνικό αθλητισμό. Και από τότε, ακόμη κι όταν σταμάτησε την αγωνιστική της δραστηριότητα, δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ από αυτό που αγαπά. Τον αθλητισμό.

Μπορείτε να δείτε από κοντά τη Βούλα Πατουλίδου στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]