spartathlon
01/10/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Σπάρταθλον: Ένα Sprinter Van σταμάτησε απότομα την πορεία της Αμερικανίδας Καμίλ Χέρον

Δημήτρης Ντζάνης

Η πρώτη εμπειρία για την Καμίλ Χέρον στο Σπάρταθλον δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Η 41χρονη δρομέας από τις ΗΠΑ, Καμίλ Χέρον, με βαρύ βιογραφικό στα πόδια της, λίγο έλειψε να παρασυρθεί από όχημα, γεγονός που χάλασε την ψυχολογία της, τον αγώνα της και ενώ βρισκόταν στην 1η θέση της κατάταξης των γυναικών.

Η Αμερικανίδα δρομέας μπήκε με υψηλές φιλοδοξίες στο 40ό Σπάρταθλον το πρωί της Παρασκευής, από την αρχή οδηγούσε τον αγώνα των γυνακών, πέρασε αεράτη τον Ισθμό της Κορίνθου (77,5 χλμ.) από την 6η θέση της γενικής κατάταξης. Λίγα χλμ. αργότερα, στο 93ο χλμ., στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, έγινε το περιστατικό που περιέφραψε σε ανάρτησή της, γράφοντας:

«Ευτυχώς, είμαι σωματικά καλά. Παραλίγο να με χτυπήσει ένα Sprinter Van που έκανε μια στροφή και κόντεψε να με παρασύρει. Ταράχτηκα τόσο πολύ από το γεγονός αυτό που δεν μπορούσα να απολαύσω τον αγώνα μου μετά. Είμαι εκνευρισμένη από αυτή την εμπειρία. Θα κάνω ένα διάλειμμα και θα απολαύσω μερικές ακόμη μέρες στην Ελλάδα».

Η Χέρον, μεταξύ άλλων, είναι η πρώτη και μοναδική αθλήτρια που έχει νικήσει και τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα 50K, 100K και 24 ωρών της Διεθνούς Ένωσης Ultrarunners, ενώ έχει μπει και στο Βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει τρέξει τον ταχύτερο μαραθώνιο (2ώρ.48:51) με στολή υπερήρωα, ντυμένη Spiderman!

Η ανάρτησή της στο facebook:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]