Αμπι Στάινερ: Από ποδοσφαιρίστρια, πιο ακριβοπληρωμένη σπρίντερ στον κόσμο
05/07/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Αμπι Στάινερ: Από ποδοσφαιρίστρια, πιο ακριβοπληρωμένη σπρίντερ στον κόσμο

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Αμπι Στάινερ αφήνει το κολέγιο του Κεντάκι και γίνεται επαγγελματίας σπρίντερ με απολαβές ρεκόρ.

Τα φετινά της κατορθώματα στα 200 μέτρα (κυρίως), αλλά και τα 100μ., απέφεραν ένα τεράστιο επαγγελματικό συμβόλαιο για την Αμπι Στάινερ.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ που έχει σπάσει τα κοντέρ φέτος τρέχοντας για το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, περνά στην επόμενη σελίδα της καριέρας της πλέον, καθώς γίνεται επαγγελματίας και με απολαβές ρεκόρ για αθλήτρια που αφήνει το NCAA.

Η Puma της πρόσφερε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να την κάνει δική της, σπάζοντας το ρεκόρ του 1,5 εκατ. Δολαρίων που είχε δαπανήσει πριν δύο χρόνια η New Balance για να κάνει επαγγελματία την Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν.

Η Στάινερ αποδέχτηκε την πρόταση και ουσιαστικά από αυτό το καλοκαίρι είναι επαγγελματίας σπρίντερ…

Φέτος η Στάινερ έχει τρέχει τα 100 μέτρα σε 10.90 και τα 200 μέτρα σε 21.77, με την επίδοση στο 200αρι να είναι η δεύτερη φέτος στον κόσμο και μέσα στις 20 καλύτερες όλων των εποχών.

Και να φανταστεί κανείς ότι η 23χρονη σπρίντερ από το Ντάμπλιν του Οχάιο, μέχρι και πριν 1,5 χρόνο ο στίβος δεν ήταν η προτεραιότητά της, αλλά το ποδόσφαιρο!
Επαιζε στην γυναικεία ομάδα του Κεντάκι, κάνοντας παράλληλα και στίβο, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο την έκανε να χάσει την περσινή χρονιά. Στην ρούκι χρονιά της μάλιστα, ήταν η μόνη που έπαιξε όλα τα ματς και χωρίς να γίνει αλλαγή, έχοντας δύο γκολ και 5 ασίστ.

Αμπι Στάινερ

Οταν ξεπέρασε το πρόβλημα αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον στίβο και «αποζημιώθηκε» για την επιλογή της με ένα παχυλό συμβόλαιο, αλλά και την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον σε λίγες ημέρες, εκεί όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο τόσο στα 200 μέτρα, όσο και με τις ομάδες σκυταλοδρομίας.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]