Σαν σήμερα: Οταν η Βούλα Τσιαμήτα «πετούσε» στα 14,94μ. στο τριπλούν
05/06/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Σαν σήμερα: Οταν η Βούλα Τσιαμήτα «πετούσε» στα 14,94μ. στο τριπλούν

Κώστας Ευθυμιάδης

Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το ασύλληπτο (για την εποχή) 14,94μ. της Βούλας Τσιαμήτα στο αγώνισμα του τριπλούν.

Το 1999 ήταν μία… μαγική σεζόν για τον ελληνικό στίβο που γιόρτασε μία από τις κορυφαίες του παρουσίες σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Σεβίλλη).

Πριν από αυτό όμως, γιόρτασε και άλλη μία επιτυχία, αυτή της ανόδου της εθνικής γυναικών στην μεγάλη κατηγορία του Μπρούνο Τζάουλι.

Και το κατάφερε με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Βούλα Τσιαμήτα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ήταν το μεγάλο φαβορί να κερδίσει το τριπλούν, μαζί με την Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα, μία εκ των κορυφαίων στον κόσμο.

Σαν σήμερα, στις 5 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, στο πρώτο της άλμα «προσγειώθηκε» στα 14,65μ., πολύ κοντά από το δικό της 14,67μ. Στην δεύτερη προσπάθεια όμως έκανε ένα ασύλληπτο άλμα. «Πέταξε» στα 14,94μ., επίδοση που ήταν η κορυφαία στον κόσμο για την χρονιά και φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Τσιαμήτα κατάφερε με αυτό το άλμα να γίνει η 10η καλύτερη όλων των εποχών, άλμα που βελτίωσε στον προκριματικό του Παγκοσμίου της Σεβίλλης με 15,07μ. Εκεί κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο με 14,88μ. στον τελικό, με την Ολγα Βασδέκη να είναι τρίτη και να ανεβαίνουν παρέα στο βάθρο.


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]