heena_sidhu

Χίινα Σίντου: Μία πρωταθλήτρια της σκοποβολής ηρωίδα σε videogames

Πηνελόπη Γκιώνη

Στα videogames ο σεξισμός υπάρχει παντού, ακόμη και στη διαφορά των ηρώων και των ηρωίδων που εμφανίζονται στα παιχνίδια. Οι Ινδοί αποφάσισαν να προσθέσουν το λιθαράκι τους στην προσπάθεια για ισότητα σε αυτό τον χώρο.

Το GWomen έχει αναφερθεί ξανά στα esports και το γεγονός πως ο σεξισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του χώρου. Οι γυναίκες δεν παίζουν «αρκετά» σε σχέση με τους άνδρες και η εκπροσώπηση των γυναικών είναι σε χαμηλά επίπεδα. Τώρα, οι Ινδοί αποφάσισαν να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση όπως μπορούσαν.

Έτσι, η εταιρεία με ινδική βάση «SuperGaming» δημιούργησε ένα νέο παιχνίδι, με πρωταγωνίστρια την πρωταθλήτρια της σκοποβολής και δύο φορές νικήτρια των Κοινοπολιτειακών αγώνων, Χίινα Σίντου.

Το παιχνίδι θα ονομάζεται Indus (όπως ο ποταμός) και νικητής θα είναι όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, μετά από μία σειρά μαχών. «Εξεπλάγην όταν είδα πως ένα ινδικό στούντιο πρόσεξε τόσο πολύ τις λεπτομέρειες, ειδικά για ότι σχετίζεται με τη σκοποβολή και το παιχνίδι με το όπλο αλλά και πως όλα αυτά πέρασαν στο Indus. Η Χίινα του Indus έχει όλες τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς μου και της προσωπικότητάς μου».

Η Σίντου δεν επελέγη τυχαία, φυσικά, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες Ινδές αθλήτριες έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα στο Λονδίνο 2012 και στο Ρίο 2016 ενώ ήταν η πρώτη Ινδή σκοπεύτρια που κατάφερε να βρεθεί στο Νο1 του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξης σκοποβολής γυναικών.

«Τα δεδομένα τελειότητας της Χίινα τοποθετούν την Ινδία στο κέντρο του παγκόσμιου χάρτη και έτσι το να συνεργαστούμε μαζί της ήταν η πιο προφανής επιλογή μας», δήλωσε ο υπεύθυνος της SuperGaming.

Esports: Η υποεκπροσώπηση των γυναικών και η τοξική κουλτούρα

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]