H Ελευθερία Πλευρίτου
12/10/2022
ΠΟΛΟ

Ελευθερία Πλευρίτου: «Κλειδί για το μέλλον η ισορροπία στην Εθνική ομάδα»

«Μεγάλος στόχος το Παρίσι 2024 για την ισορροπημένη και φρέσκια Εθνική» λέει η Ελληνίδα MVP του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στο Σπλιτ και μία από τις σημαντικότερες παίκτριες της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Ελευθερία Πλευρίτου.

Η διεθνής παίκτρια του Ολυμπιακού, που έχει ήδη ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με την ομάδα της, εξέφρασε τη μεγάλη της επιθυμία να βρεθεί με την εθνική ομάδαν στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξήγησε πως αυτός ο στόχος της φαίνεται εφικτός καθώς η σημερινή σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας είναι ισορροπημένη.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα μας έχει τον καλύτερο συνδυασμό καλής εμπειρίας. Όλες οι παίκτριες είναι μέχρι 27 ετών. Οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα που είναι γεμάτη ταλέντο και είναι φρέσκια. Έτσι αυτός ο συνδυασμός νομίζω ότι είναι το κλειδί για το μέλλον, το οποίο πιστεύω θα είναι λαμπρό. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σκληρά και να συνεχίσουμε να είμαστε στα μετάλλια αλλά ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι» εξήγησε στο podcast του Total Waterpolo.

Η Ε. Πλευρίτου, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που διεξήχθη στο Σπλιτ της Κροατίας, και που η Εθνική κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, αναδείχθηκε η πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) και παραδέχτηκε ότι η ήττα από την Ισπανία στον τελικό ήταν οδυνηρή αλλά η συνολική εμπειρία ήταν θετική: «Για να είμαι ειλικρινής, ξέραμε από την αρχή, όταν ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό, ότι δεν ήμασταν η ομάδα που είναι ένα από τα φαβορί για τα μετάλλια αλλά μερικές φορές πρέπει πρώτα να πιστέψεις στον εαυτό σου και μετά θα το κάνουν όλοι οι άλλοι. Νιώσαμε πολύ λυπημένες, βέβαια, όταν χάσαμε το χρυσό γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε την Ισπανία. Αλλά τελικά η Ισπανία ήταν καλύτερη εκείνη την ημέρα οπότε το άξιζε. Όταν πέρασαν οι μέρες το καλό συναίσθημα έμεινε πιο δυνατό σε εμάς γιατί το ασημένιο μετάλλιο είναι ένα πραγματικά τεράστιο επίτευγμα για αυτή την ομάδα και είναι η αρχή ενός πραγματικά λαμπρού μέλλοντος. Έτσι, μόνο τα χαρούμενα κομμάτια της ομάδας έμειναν μετά από αυτό και ήμασταν χαρούμενες γιατί αυτό το καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά δύσκολο».

Η 25χρονη πολίστρια μίλησε επίσης και για τη σχέση της με τις -επίσης πρωταθλήτριες του πόλο- αδερφές της, Μαργαρίτα και Βασιλική, εξηγώντας πως παρ' όλο που η ίδια δε θυμώνει εύκολα στους αγώνες όταν πρόκειται για τις αδερφές της αυτό αλλάζει: «Ως άνθρωπος δεν θυμώνω εύκολα. Οι συμπαίκτριές μου λένε ότι έχω αυτό το poker face γιατί δεν δείχνω ποτέ τα συναισθήματά μου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αλλά όταν πρόκειται να παίξω με τις αδελφές μου, για να είμαι ειλικρινής, θυμώνω πολύ πιο εύκολα. Εγώ ως άτομο είμαι ήρεμη αλλά όταν πρόκειται για τις αδελφές μου συμβαίνει το αντίθετο. Φωνάζω και θυμώνω πιο εύκολα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]