amy

Έιμι Πίτερς:Τα πρώτα της βήματα προς μία ακόμη «νίκη»

Πηνελόπη Γκιώνη

Ένα τρομακτικό τροχαίο την καθήλωσε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με το τεχνητό κώμα να ήταν ίσως η μοναδική λύση που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Ένα χρόνο μετά κάνει τα πρώτα της βήματα προς μία ακόμη «νίκη».

Η τρεις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας (μάντισον) και δύο φορές Olympian από τη Δανία, Έιμι Πίτερς, ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό ατύχημα τον περασμένο Δεκέμβριο που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια προπόνησης με την Εθνική ομάδα, την 23η Δεκεμβρίου του 2021, στην πόλη Κάλπε της Ισπανίας η Πίτερς είχε μία πολύ κακή πτώση από το ποδήλατο, έχασε τις αισθήσεις της και ασθενοφόρο τη μετέφερε στην πόλη Αλικάντε. Είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Αμέσως χειρουργήθηκε, ώστε να απελευθερωθεί η πίεση από τον εγκέφαλο, και έπειτα μπήκε σε τεχνητό κώμα. Μεταφέρθηκε στην Ολλανδία και έμεινε υπό παρακολούθηση για αρκετούς μήνες μέχρι που τον Απρίλιο του 2022 ανέκτησε τις αισθήσεις της και είχε επαφή με τον περιβάλλον. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει ούτε να περπατήσει.

Η οικογένειά της μαζί με την ομάδα της, μάλιστα, δημιούργησε μία ιστοσελίδα για όσους θελήσουν να προσφέρουν χρήματα για την αποκατάστασή της:

Τώρα, 10 μήνες μετά το ατύχημα έκανε τα πρώτα της βήματα μόνη τηςκαι ξεκίνησε να περπατά. Ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει αλλά φαίνεται η κατάστασή της να βελτιώνεται. Μάλιστα μπόρεσε να επιστρέψει και στη μεγάλη της αγάπη, το ποδήλατο αφού έκανε λίγη άσκηση σε αυτό.

Η ίδια συνεχίζει να δίνει τον δικό της αγώνα, διαφορετικό από αυτόν που έδινε στα βελοδρόμια, αλλά θα προσπαθήσει να βγει και εδώ νικήτρια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]