Η Καρολίνα Μαρίν πέρασε 10 ώρες τη μέρα σε αποκατάσταση για το 10ο χρυσό της καριέρας της

Η Καρολίνα Μαρίν πέρασε 10 ώρες τη μέρα σε αποκατάσταση για το 10ο χρυσό της καριέρας της

Γιάννης Σταυρουλάκης

Η Καρολίνα Μαρίν μετρούσε εννιά χρυσά μετάλια στο μπάντμιντον σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Φέτος κατέκτησε το 10ο χρυσό αφού προηγουμένως έμεινε εκτός δράσης για 11 μήνες λόγω ρήξης χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Η Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 ήταν η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής της Καρολίνα Μαρίν. Της Ισπανίδας υπερπρωταθλήτριας στο μπάντμιντον που έχει σαρώσει τα χρυσά μετάλια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στα 28 της χρόνια, είχε σχεδόν όλα όσα θα μπορούσε κανείς να επιθυμήσει. Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), σε τρία Παγκόσμια (2014, '15, '18) και έξι Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2014, '16, '17, '18, '21, '22) με αποτέλεσμα το όνομά της να ακούγεται με τον ίδιο τρόπο που ακούγεται το άθλημα στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωή της τα τελευταία 20 χρόνια, παίζοντας για πρώτη φορά μπάντμιντον σε ηλικία οκτώ ετών.

Μια υπέροχη κι εντυπωσιακή διαδρομή που άρχισε πρακτικά το 2009, όταν έγινε η πρώτη Ισπανίδα αθλήτρια που ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-17! Το 2016 εκπροσώπησε την πατρίδα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως νούμερο 1 στον κόσμο, νικώντας στον τελικό την Ινδή Βεντκάτα Σίντχου (19-21, 21-12, 21-15) κι έγραψε ιστορία ως η πρώτη μη Ασιάτισσα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό!

Παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη διοργάνωση του Τόκιο. Στις 27 Ιανουαρίου 2019 υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο κατά τη διάρκεια του τελικού του Indonesia Masters κόντρα στη Σάινα Νιούαλ. Την ίδια μέρα επέστρεψε στη Μαδρίτη και υποβλήθηκε σε επέμβαση και τους επόμενους μήνες αφιέρωνε 10 ώρες τη μέρα για αποκατάσταση, φυσιοθεραπεία και πισίνα!

Τον Ιούνιο του 2021 τέθηκε ξανά νοκ άουτ, ενημερώνοντας πως είχε σκίσει τον αχίλλειο και υπέστη ρήξη μηνίσκου στο αριστερό γόνατο, χάνοντας τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σε κάθε περίπτωση, τα όνειρα είναι το πιο δυνατό καύσιμο και η Ισπανίδα δεν σταμάτησε επ ουδενί να ονειρεύεται. Τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε τη δεύτερη επιστροφή της, έχοντας το πιο ισχυρό κίνητρο.

«Όταν έμαθα ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επρόκειτο να διεξαχθεί στη Μαδρίτη, ήμουν ενθουσιασμένη! Τότε αποφάσισα να δώσω ό,τι έχω για να επιστρέψω. Ήταν ο μεγάλος στόχος μου! Ένιωσα ξανά παίκτρια! Πως έχω λόγο να συνεχίσω. Ο στόχος μου στο Ευρωπαϊκό είναι απλώς να είμαι παρούσα εκεί, να το απολαύσω και να νιώσω την αγάπη του κόσμου» εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της.

Εν τέλει, η Καρολίνα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, φτάνοντας ως το τέλος της διαδρομής, κατακτώντας το έκτο χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -και το δέκατο συνολικά στην καριέρα της, ζώντας την καλύτερη ζωή που μπορεί και απολαμβάνοντας το παιχνίδι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]