kontou_fitsiou

Κοντού-Φίτσιου για την Ολυμπιακή πρόκριση: «Ώρα να συνειδητοποιήσουμε πως το όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Πηνελόπη Γκιώνη

Με το πολυπόθητο Ολυμπιακό εισιτήριο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου από την προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης, έχοντας πια πιστέψει πως αυτό που ονειρεύονταν τόσο καιρό γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν πως το όνειρο για το οποίο πάλευαν πλέον έχει μεταμορφωθεί σε πραγματικότητα, οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου γιορτάζουν την Ολυμπιακή τους πρόκριση. Στην κρύα Λουκέρνη και μετά από μία κούρσα που φάνταζε με τον σημαντικότερο τελικό που έχουν «τρέξει» ποτέ, οι δύο πρωταθλήτριες της κωπηλασίας εξουθενωμένες μεν, ανακουφισμένες δε, ετοιμάζουν τις βαλίτσες επιστροφής τους έχοντας πια το βλέμμα τους στο Παρίσι και τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Η μόλις 19 ετών, Μιλένα Κοντού, έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της για την ονομαστική της γιορτή και ίσως ένα από τα καλύτερα δώρα που έχει πάρει ποτέ. Η νεαρή πρωταθλήτρια, μαζί με την πιο έμπειρη Ζωή Φίτσιου, κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια, σωματική αλλά και ψυχική, να πάρουν την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση και να κλείσουν θέση για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Η ίδια, μιλώντας στα μέσα της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας, δήλωσε με χαρά πως επιτέλους πέτυχαν το όνειρο που είχαν από την αρχή της πορείας τους:

«Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Είναι κάτι που ονειρευόμασταν και οι δύο από την αρχή της πορείας μας. Φέτος ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν το όνειρο, όπως είναι και για κάθε αθλητή, το καταφέραμε και θα πάμε στο Παρίσι. Από εδώ και πέρα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας όσο καλύτερα γίνεται στο Παρίσι».

Έπειτα, η Ζωή Φίτσιου πήρε τον λόγο για να τονίσει πως η προσπάθειά τους είχε γίνει ο τρόπος ζωής τους και πως έτσι σχεδόν μπέρδεψαν το όνειρο με την πραγματικότητα. Εν τέλει, όμως, σήμερα ήρθε η στιγμή που συνειδητοποίησαν πως πράγματι όσα φαντάζονταν πλέον ανταποκρίνονται στην αλήθεια:

«Νομίζω τα λόγια είναι περιττά. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Το είχαμε κάνει εικόνα, το είχαμε ζήσει, το είχαμε φανταστεί τόσο πολύ που είχαμε μπερδέψει την πραγματικότητα με το όνειρο. Ήταν μία πολύ δυνατή κούρσα, ήταν μία κούρσα που βγάλαμε ό,τι είχαμε. Δουλέψαμε πάρα πολύ, ήταν μία χρονιά απίστευτα δύσκολη με τα πολύ κάτω της, με τα περίεργά της. Το θέλαμε πάρα πολύ και ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσουμε πως έχει γίνει πραγματικότητα τελικά», δήλωσε αρχικά η Φίτσιου λίγο πριν πει δημόσια «ευχαριστώ» σε όλους όσοι τις στήριξαν στην προσπάθειά τους: «Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για τη στήριξη, το ξέρουμε ότι όλοι πιστέψατε σε εμάς, το νιώσαμε, το ζήσαμε, το βιώσαμε με τα λόγια και τις πράξεις σας. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία, τον προπονητή μας και όλους τους προπονητές, τον γιατρό μας, όλο το δυναμικό των φυσικοθεραπευτών, όλη την Ελλάδα που αγαπάει το άθλημα και μας στηρίζει για να μπορούμε να συνεχίζουμε το έργο μας».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]