Η Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: Η φωνή του γυναικείου αθλητισμού

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας που πρωτοστάσησε στο ελληνικό #metoo, Σοφία Μπεκατώρου θα είναι παρούσα στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gazzetta Women στο οποίο θα μιλήσει για τη δική της ιστορία από το panel Empowerment.

«Θέλω κάθε μέρα να μου ανήκει, να με σέβεσαι, να μου μιλάς ωραία, να μην με απαξιώνεις μέσα από κρυμμένα συμφραζόμενα» έχει πει η Σοφία Μπεκατώρου, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Μεστό νόημα, μεγάλης σημασίας.

Δύο φορές Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, τη μία μάλιστα χρυσή όταν σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά στους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004. Τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με το σκάφος της έσκιζε τα νερά και διάβαινε προς τα χρυσά μετάλλια. Είχε δαμάσει όλα τα κύματα, δε φοβήθηκε ποτέ καμία θάλασσα.

Και αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αποφάσισε να γίνει σύμβολο ενός τεράστιου κινήματος που ήταν η αρχή μιας νέας εποχής στην Ελλάδα. Το ελληνικό #metoo ξεκίνησε με την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, όταν εκείνη δε φοβήθηκε για ακόμη μία φορά και μίλησε σε όλους για τον βιασμό της, δίνοντας δύναμη σε όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό.

Μπορείτε να δείτε από κοντά τη Σοφία Μπεκατώρου στο GWomen 1rst Women's Sports Summit 2022. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας ΕΔΩ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]