Για 10η συνεχή χρονιά, το Φάληρο φιλοξενεί το Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup, έναν θεσμό που έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στο αγωνιστικό καλεντάρι του αθλήματος. Η φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, σπάει ρεκόρ συμμετοχών, με 310 αθλήτριες από 27 χώρες να δίνουν το «παρών».
Από την πρώτη του διοργάνωση το 2015, το Aphrodite Cup έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συναντήσεις της ρυθμικής γυμναστικής, προσελκύοντας αθλήτριες από κάθε γωνιά του κόσμου. Η φετινή επετειακή έκδοση του τουρνουά υπόσχεται τρεις ημέρες θεάματος υψηλού επιπέδου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, τόνισε τη σημασία του τουρνουά για την πόλη και την τοπική οικονομία, καθώς και τον ρόλο του στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Τσολακίδης, υπογράμμισε τη διεθνή απήχηση της διοργάνωσης, ενώ η πρωταθλήτρια της ενόργανης και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασιλική Μιλλούση αναφέρθηκε στη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και στα σχέδια αναβάθμισης των αθλητικών χώρων.
Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ελένη Μιχοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη του θεσμού, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς. Ο αντιπρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», Γιώργος Καζαντζόπουλος, αναφέρθηκε στη συμβολή του Aphrodite Cup στην τοπική οικονομία και στη διεθνή αναγνώριση που έχει πλέον κερδίσει.
Η πρωταθλήτρια Παναγιώτα Λύτρα δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της και κάλεσε το κοινό να γεμίσει τις κερκίδες για να στηρίξει τις αθλήτριες.
Το 10o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup πραγματοποιείται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και με Θεσμικό Υποστηρικτή την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Τη διοργάνωση ενισχύουν ως Χορηγοί το Εργαστήρι Καπόλα, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Παλαιού Φαλήρου, το Coral Hotel, η Gianni Rodini και το TGI Fridays. Το Aphrodite Cup υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και είναι ενταγμένο στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.