rhythmic artistic gymnastics

Σκηνές - ωδή στον αθλητισμό στον τελικό του Ανσάμπλ: Αθλήτριες της Βραζιλίας να βοηθούν εκείνες του Αζερμπαϊτζάν

Μια εικόνα που περιγράφει όλα όσα είναι ο αθλητισμός μετέφερε στο προφίλ της στα social media η πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής και χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ, Ειρήνη Αϊδινλή.

Ευγενής άμιλλα, σεβασμός, αλληλοβοήθεια. Κάποιες έννοιες αναπόσπαστες από τον αθλητισμό. Από τον αθλητισμό όπως θα έπρεπε να είναι. Η Ειρήνη Αϊνδηλή αντιπρόεδρος της γυμναστικής ομοσπονδίας (ΕΓΟ) και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μια φωτογραφία από τον τελικό του Ανσάμπλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στο Φάληρο.

Στο «κλικ» βλέπουμε αθλήτριες της Βραζιλίας και του Αζερμπαϊτζάν σε αγαστή συνεργασία και η χάλκινη Ολυμπιονίκης μας στο Σίδνεϊ, εξήγησε την ιστορία πίσω από την εικόνα. Όπως ανέφερε, η ομάδα της Βραζιλίας δήλωσε τραυματισμό αθλήτριας και έτσι τη θέση της πήρε το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αθλήτριές του ενημερώθηκαν ότι θα αγωνιστούν λιγότερο από μισή ώρα πριν. Δεν είχαν τα κορμάκια, τα παπούτσια και τα όργανά τους μαζί. Έτσι οι προπονήτριες ζήτησαν από την ομάδα της Βραζιλίας να τους δώσει τα δικά της.

Οι αθλήτριες της Βραζιλίας όχι απλώς δέχθηκαν με χαρά, αλλά βοήθησαν και τις συναθλήτριές τους να βάλουν τα κορμάκια και τα παπούτσια τους!

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή της η κυρία Αϊνδηλή:

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Αυτός είναι ο αθλητισμός…
Και γίαυτους που δεν γνωρίζουν..
Στον τελικό του ensemble στις 3 κορδέλες και 2 μπάλες η ομάδα της Βραζιλίας δήλωσε τραυματισμό αθλήτριας και έτσι την θέση της πήρε το Αζερμπαιτζαν οι οποίες ενημερώθηκαν 20 λεπτά πριν αγωνιστούν.
Δεν είχαν κορμάκια, όργανα μαζί τους, παπουτσάκια και μέσα σε ένα πανικό και μαζί με τις προπονητριες του Αζερμπαιτζαν ζητήσαμε από την ομάδα της Βραζιλίας να δώσει τα όργανα της και τα κορμάκια της καθώς και τα παπουτσάκια της… και όχι απλά το έκαναν…
Οι αθλήτριες της Βραζιλίας κούμπωναν τα κορμάκια των αθλητριών του Αζερμπαιτζαν δένανε τα παπουτσάκια….
Χωρίς προθέρμανση και μόλις πιάσανε όργανα η ομάδα της Ελλάδας παραχώρησε την ώρα τους να κάνουν ένα πέρασμα στο ταπι και μετά στήθηκαν κι αγωνίστηκαν…
Τρεις χώρες μαζί για να βοηθήσουν μια αντίπαλο τους…
Αυτός είναι ο αθλητισμός…
Αυτή είναι η ευγενής άμιλλα…»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]