Λέξι Τόμσον: Με «όπλο» ένα... μπαστούνι κατάκτησε το όνειρά της!
19/06/2022
ΓΚΟΛΦ

Λέξι Τόμσον: Με «όπλο» ένα... μπαστούνι κατάκτησε το όνειρά της!

Μυημένη από νωρίς στα ρεκόρ, η Λέξι Τόμσον με μοναδικά εργαλεία ένα μπαστούνι και ένα μπαλάκι του γκολφ κατάφερε να διανύσει τη δική της ξεχωριστή πορεία προς τις υψηλότερες κορυφές του αθλήματος.

Πρόκειται για μια αθλήτρια - φαινόμενο. Ήταν ακόμα παιδί άλλωστε όταν παρουσίαζε επαγγελματική δεξιοτεχνία με ένα μπαστούνι στα χέρια και ένα μπαλάκι του γκολφ ως τον απόλυτο στόχο που παράλληλα λειτουργούσε και ως όχημα προς τη δόξα. Η Λέξι Τόμσον, περί ου ο λόγος, έμαθε από πολύ μικρή την τέχνη των... ρεκόρ. Μόλις στα 12 χρόνια της ζωής της έγινε η πρώτη αθλήτρια γκολφ στην ιστορία που προκρίνεται στο US Women΄s Open, ένα ιστορικό κατόρθωμα το οποίο ωστόσο έμελλε απλώς να αποτελέσει την αρχή.

Μια πολλά υποσχόμενη αφετηρία για μια αθλήτρια με ονειρική πορεία. Και η στιγμή που θα χριζόταν και με τη βούλα ως επαγγελματίας δεν θα αργούσε να έρθει! Τον Ιούνιο του 2010 η Αμερικανίδα πλέον εγκατέλειπε μια για πάντα τον τίτλο της ερασιτέχνη και σε ηλικία 15 ετών, έφηβη ακόμα, ξεκινούσε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα. Το πηγαίο και άφθονο ταλέντο της φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από κορυφαίους χορηγούς, με την PUMA και την Red Bull να καταλήγουν σε συμφωνίες μαζί της πριν καν προλάβει να ενηλικιωθεί.

Η ίδια άλλωστε είχε αποδείξει πως αναμένεται να γράψει τη δική της ιστορία στο άθλημα και η πρώτη ουσιαστική απόδειξη δεν άργησε να έρθει. Στην ηλικία των 16 ετών έκανε νέο ρεκόρ, ούσα η νεότερη αθλήτρια γκολφ που κατακτά διοργάνωση του LPGA, αφού στέφθηκε νικήτρια στο Navistar LPGA Classic τον Σεπτέμβριο το 2011. Τρεις μήνες αργότερα έγινε η δεύτερη νεότερη νικήτρια μιας διοργάνωσης Ladies European Tour, κατακτώντας το Dubai Ladies Masters με μόλις τέσσερις κινήσεις στις 17 Δεκεμβρίου του 2011.

Σε εκείνο το σημείο, το μέλλον έμοιαζε λαμπρό και η πραγματικότητα δεν έμελλε να το διαψεύσει. Το πεπρωμένο της τελικά πήρε σάρκα και οστά τρία χρόνια μετά τη νίκη της στο Novistar, το 2014. Σε ηλικία μόλις 19 ετών κέρδισε το πρώτο της major league στο Championship Kraft Nabisco, μια νίκη που την κατέστησε τη δεύτερη νεότερη αθλήτρια γκολφ στο LPGA που κέρδισε ένα μεγάλο πρωτάθλημα (κατατάσσεται ακόμα στις 5 νεότερες σε ηλικία νικήτριες σε major leagues του LPGA). Συνολικά στην καριέρα της μετρά 11 νίκες σε τουρνουά που διοργανώνει η LPGA, ενώ τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση του ranking της λίγκας.

Και μπορεί στο US Open του 2021 τα πράγματα να μην πήγαν όπως θα ήλπιζε - γνωρίζοντας πρώιμο αποκλεισμό - όμως η ίδια νιώθει καλύτερα από ποτέ. Μαθαίνοντας πλέον από τα λάθη της και κουβαλώντας σαν εφόδια μια περίσσια αυτοπεποίθηση, η Αμερικανίδα νιώθει ακόμα πως έχει όλο το περιθώριο για να συνεχίσει να γράφει νέα κεφάλαια στο αυτοβιογραφικό της ''βιβλίο''. «Ξέρω πολύ καλά ότι το παιχνίδι μου βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο» απαντά η ίδια με αφοπλιστική ειλικρίνεια στους επικριτές της... γνωρίζοντας πως έχει τον τρόπο για να επανέλθει στις υψηλότερες κορυφές.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]