Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, όπου ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν δώσει ραντεβού στο Πανθεσσαλικό (24 Μαΐου, 16:30), ο προπονητής της Ένωσης Νίκος Κωτσοβός, μίλησε στο GWomen για την σημαντική αναμέτρηση.
Πώς έχετε προετοιμάσει την ομάδα ψυχολογικά για τον τελικό; Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις παίκτριές σας πριν τον αγώνα;
«Είναι πρωταθλήτριες. Αυτό δεν αλλάζει. Ξεχωριστό παιχνίδι, να το χαρούν και να παίξουμε το παιχνίδι μας».
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το βασικότερο στοιχείο του παιχνιδιού του αντιπάλου που πρέπει να προσέξετε για να φτάσετε στην κατάκτηση του Κυπέλλου;
«Η κυκλοφορία».
Πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η κατάκτηση του τροπαίου σε σχέση με το συνολικό προτζεκτ της ομάδας και τη δυναμική του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα;
«Κάθε κατάκτηση ενός τροπαίου είναι σημαντική. Αναγνωρίζουμε το κύπελλο, άλλωστε για δεύτερη συνεχόμενη φορά είμαστε τελικό αλλά η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα είναι το ανώτερο».
Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους φιλάθλους των ομάδων ενόψει του τελικού;
«Εύκολη απάντηση καθώς δεν υπάρχουν φίλαθλοι. Ας μας χαρούν χωρίς φασαρίες από το σπίτι τους!»
Πώς αισθάνεσθε που θα παίξετε τον πιο προβεβλημένο τελικό Κυπέλλου γυναικών στην Ελλάδα;
«Αισθάνομαι χαρούμενος και ευγνώμων που συμμετέχω σε αυτήν την ομάδα, όπου σε ενάμιση χρόνο μου έχει δώσει ένα πρωτάθλημα και δύο τελικούς κυπέλλου».