barcelona_femini

Μπαρτσελόνα - Βόλφσμπουργκ 3-2: Τεράστια ανατροπή και δεύτερο Champions League σε μια τριετία για την Μπαρτσα!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε με πρωταγωνίστρια την Γκιχάρο που σκόραρε δις και φόρεσε το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης επικρατώντας με 3-2 στον τελικό του Champions League γυναικών στο Αϊντχόφεν.

Η Μπαρτσελόνα πάτησε το πόδι της στο Philips Stadion, στον 21ο τελικό του Women's Champions League, «φορώντας» τον δεδομένα βαρύ μανδύα του φαβορί. Η Βόλφσμπουργκ από την πλευρά της, με εκείνον του underdog. Αμφότερες υπηρέτησαν τους... ρόλους που τους δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τις Καταλανές να κυριαρχούν μεν, αλλά να μην σκοράρουν και τις Γερμανίδες να συμβιβάζονται σε παθητικό ρόλο, αλλά να εμφανίζονται εντυπωσιακά αποτελεσματικές σκοράροντας δύο φορές στις δύο φορές που απείλησαν την εστία των αντιπάλων τους (0-2).

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε λεπτά για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (2-2) κι ακόμα 20' για να πάρουν τα ηνία (3-2). Κι αν ο πίνακας των σκόρερ έγραψε Πάτρι Γκιχάρο, με την Ισπανίδα να σκοράρει δις, τα μεγαλύτερα εύσημα πιστώνονται στην Αϊτάνα Μπονμάτι που ήταν πραγματικά εκπληκτική και αποφασιστική για την ομάδα της.

Πιο αναλυτικά, η Βόλφμπουργκ τρία λεπτά μετά την σέντρα, «πάγωσε» τους φίλους της Μπάρτσα που είχαν κατακλύσει το στάδιο της PSV, με την πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης Παγιόρ να φτάνει τα 9 τέρματα, με απίστευτο μακρινό σουτ (το πιο γρήγορο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Champions League)! Οι τυπικά γηπεδούχες, δεν έδειξαν να χάνουν το μυαλό τους και άρχισαν άμεσα να πιέζουν για την ισοφάριση.

Στο 12' κατέγραψαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία για να την υλοποιήσουν, με την Λεόν να εκτελεί ένα κόρνερ και την Παρέδες να παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά να αστοχεί. Το παιχνίδι εξελίχθηκε με τις τυπικά γηπεδούχες να έχουν την συντριπτική κατοχή (65%) και τον έλεγχο αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα. Στο 34' ήρθε η δεύτερη πολύ μεγάλη στιγμή τους πάλι δια ποδός Λεόν, με την Χάνσεν να έχει πάρει σωστή θέση εντός περιοχής αλλά να μην καταφέρνει να κάνει επαφή με την μπάλα. Στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα ήρθε το δεύτερο γκολ για την Βόλφσμπουργκ με την Ποπ να κάνει την καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλευόμενη την σέντρα της σκόρερ του πρώτου τέρματος Πάγιορ (2-0).

Η εξέλιξη του τελικού όπως τον περιέγραψε το Gazzetta

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την παράδοση να βαραίνει περισσότερα τα πόδια της Μπαρτσελόνα, αφού μόνο μία ομάδα είχε ως σήμερα ανατρέψει διαφορά δύο τερμάτων σε τελικό της διοργάνωσης και αυτή ήταν η... Βόλφσμπουργκ. Οι Καταλανές όμως τον... έλυσαν τον γρίφο στο δεύτερο μισό. Στο 48ο λεπτό η Χάνσεν δημιούργησε χώρο από δεξιά, πάσαρε στην Γκιχάρο κι εκείνο από το ύψος του πέναλτι με ψυχραιμία έκανε το 1-2. Δύο λεπτά αργότερα, στο 50', και πάλι η Ισπανίδα σκόραρε για το 2-2, αυτή τη φορά μετά από υπέροχη πάσα της Μπονμάτι από δεξιά.

Έχοντας πατήσει πια restart στον τελικό και με την ψυχολογία με το μέρος της η Μπαρτσελόνα συνεχίσε να είναι επιβλητική στον αγωνιστικό χώρο, να έχει την κατοχή και... τον κόσμο στο πλευρό της. Στο 70' ήρθε και η ολική ανατροπή με την Ρόλφο μετά από ολιγωρία στην άμυνα της Βόλφσμπουργκ (3-2)! Οι «Λύκαινες» δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν τις γραμμές της άμυνάς τους μετά από μια σέντρα από τα δεξιά και η Καλντετέι «έστρωσε» για τη Σουηδή που τελείωσε από κοντά «υπογράφοντας» την τεράστια ανατροπή της ομάδας της.

Το 3-2 παρέμεινε ως το τέλος με την Μπαρτσελόνα να κατακτά το δεύτερό της Champions League σε μία τριετία και να επουλώνει έτσι την περυσινή ήττα από τη Λυών.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]