Φωτογραφία Λεϊντί Ουρμπίνα

Λεϊντί Ουρμπίνα: Μια γεννημένη σκόρερ που τίναζε τα δίχτυα ακόμα και... έξι μηνών έγκυος!

Νίκος Κικίδης

Το GWomen ξετυλίγει το κουβάρι της απίθανης ιστορίας της Λεϊντί Ουρμπίνα, η οποία τους τελευταίους μήνες τίναζε τα δίχτυα στα γήπεδα της Βενεζουέλας δίχως να καταλάβει πως ήταν... έγκυος!

Το όνομά της «καρφιτσωμένο» στην κορυφή των σκόρερ της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών στην Βενεζουέλα με 14 γκολ. Αναμενόμενα συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. Παράλληλα έφτασε μέχρι και τον τελικό ενός τουρνουά φούτσαλ που συμμετείχε στον ελεύθερο της χρόνο. Μια αθλήτρια - φαινόμενο που «κουβαλάει» την πιο ξεχωριστή ιστορία. Βλέπετε όλα αυτά τα επιτεύγματα καταγράφηκαν στο βιογραφικό της ενώ ήταν έγκυος για έξι μήνες! Κι όλο αυτό το διάστημα δεν σταματούσε να σκοράρει, ακόμα κι αν μέσα της κυοφορούσε μια νέα ζωή! Το όνομά της; Λεϊντί Ουρμπίνα, η «killer» από τη Βενεζουέλα που θέλει τα παιδιά της να τη θυμούνται ως μια «μαμά πολεμίστρια»!

Και η αλήθεια είναι πως ο εν λόγω τίτλος της αξίζει δίχως καμία αμφιβολία. Παρά τα σημάδια άλλωστε που παρατηρούνταν στο σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκείνη διατηρούσε μια εξαιρετική φόρμα σκοράροντας 14 γκολ σε ισάριθμα ματς με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Γκουάιρα. Τα παραπανίσια κιλά ωστόσο που δεν έλεγε να χάσει ακόμα και μετά από εξαντλητικές προπονήσεις τελικά την έπεισαν να κάνει τεστ εγκυμοσύνης, με τα αποτελέσματα να την καταπλήσσουν.

«Το έμαθα και ήταν ένα σοκ, αλλά χάρη στον Θεό πέτυχα αυτό που ήθελα μετά. Τα μωρά είναι ευλογία. Αν φτάσουν στη ζωή κάποιου, πρέπει να συνεχίσεις και να συνεχίσεις να παλεύεις για αυτούς. Αλλά στην αρχή: τίποτα. Ήταν σαν να μην μου είχε συμβεί τίποτα, σαν να μην είχα τίποτα εκεί. Σωματικά, ήμουν πολύ καλά. Διεκδικούσα κάθε μπαλιά» αναφέρει στο «Athletic», αστειευόμενη μάλιστα πως μαζί με το μωρό κατάφερε επιτέλους να πάρει και το Χρυσό Παπούτσι έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. «Αυτή τη φορά το πέτυχα και κοίτα: Μου δόθηκαν δύο ευλογίες».

Μέχρι να ξεδιαλύνει το τοπίο βέβαια, η Ουρμπίνα είχε αρχίσει να προβληματίζεται. Μπορεί άλλωστε η απόδοσή της μέσα στο χορτάρι να παρέμενε υψηλή, όμως τα παραπανίσια κιλά στερούσαν την ευκαιρία σε μια από τις πιο τεχνικά καταρτισμένες παίκτριες της Βενεζουέλας να τραβήξει την προσοχή και ομάδων από την Ευρώπη. «Θα δυσκολευτούμε να τη φέρουμε στην Ευρώπη καθώς έχεις λίγα παραπάνω κιλά» συνήθιζαν να λένε οι ατζέντηδες από την Αγγλία στους εκπροσώπους της, προτού τελικά η βόμβα... σκάσει και τα νέα της εγκυμοσύνης γίνουν γνωστά.

Πλέον πάντως, η Ουρμπίνα έχει θέσει ως στόχο την άμεση επιστροφή της στην αγωνιστική δράση. Μετά τη γέννα, το πρόγραμμα περιέχει 1,5 μήνα εντατικών προπονήσεων, με το κλαμπ να της έχει καταστήσει ήδη σαφές πως είναι ευπρόσδεκτη να γυρίσει όποτε νιώσει έτοιμη. Η ίδια βέβαια πιθανότατα δεν πρόκειται να χάσει καθόλου χρόνο. Και ήδη στο μυαλό της υπάρχει η πιθανότητα σύντομα να φύγει για το εξωτερικό. Όπως άλλωστε τονίζει:

«Το να έχω όλες τις πόρτες ανοιχτές για να χαρίσω ένα μέλλον στα παιδιά μου μού δίνει κίνητρο για να τους δείξω ότι πάνω από όλα έχουν μια μητέρα πολεμίστρια. Είμαι αποφασισμένη να τους δείξω ότι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο είναι να σπουδάζεις, να έχεις μια δουλειά και να αθλείσαι. Κάτι που είναι ό,τι πιο όμορφο. Φανταστείτε να παίζετε για έξι μήνες ενώ είστε έγκυος και όλα να είναι τέλεια. Αυτό είναι ένα θαύμα από τον Θεό, μια ευλογία που θα κουβαλάω και για το μέλλον. Αυτό ωστόσο δεν πρόκειται να μου στερήσει το όνειρο...»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]