aiti

Η Αϊτή προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Αϊτή επικράτησε της Χιλή με 2-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA, φέρνοντας χαρά και «μια ανάσα φρέσκου αέρα» στον ταλαιπωρημένο από τις συγκρούσεις λαό της.

Η Μελκί Ντιμορνέ σκόραρε δύο φορές και εξασφάλισε ότι η 55η στο ranking της FIFA Αϊτή θα παίξει στον όμιλο D του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μαζί με την Αγγλία, την Κίνα και τη Δανία. Μια ιστορική στιγμή για την ομάδα γυναικών της χώρας.

Η Ντιμορνέ που πρόσφατα αποκτήθηκε από την επτά φορές κάτοχο του Champions League Λυών επιβεβαίωσε στη γαλλική ομάδα ότι έκανε πολύ καλή επιλογή εντάσσοντάς την στο δυναμικό της.

Οι παίκτριες συγκινημένες, δάκρυσαν μετά το τελικό σφύριγμα, αναλογιζόμενες την επιτυχία που επιτεύχθηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι Les Grenadiers της Αϊτής έπρεπε να κερδίσουν δύο αγώνες στη Νέα Ζηλανδία για να προκριθούν στο πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο. Επικράτησαν με 4-0 της Σενεγάλης στον εναρκτήριο αγώνα τους και στη συνέχεια νίκησαν την 38η Χιλή για την πρώτη τους νίκη επί αντιπάλου από τη Νότια Αμερική.

Πριν από το τουρνουά η μέσος Ετιέν δήλωσε στο ESPN ότι «υπάρχει πολλή δυστυχία στη χώρα και το ποδόσφαιρο είναι η χαρά. Το να μπορέσουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν σημαντικό. Το θέλουμε αυτό για τη χώρα στο σύνολό της, να πάρουμε μια ανάσα δροσιάς και να κάνουμε κατά κάποιο τρόπο στην άκρη οτιδήποτε συμβαίνει».

Τα κατάφεραν!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]