womengermansteam

Euro 2022: Χιλιάδες Γερμανοί υποδέχτηκαν την εθνική γυναικών παρά την ήττα στον τελικό (vid)

Χιλιάδες υποστηρικτές της εθνικής Γερμανίας υποδέχτηκαν με τιμές τις παίκτριες παρά την ήττα στον τελικό του Euro από την Αγγλία!

Η μικρή ήττα της Γερμανίας από την Αγγλία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο ωφέλιμη για το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα από ό,τι θα ήταν ένας άλλος τίτλος. Ο κόσμος υποδέχθηκε με θέρμη στη Φρανκφούρτη τη Δευτέρα τις Γερμανίδες παίκτριες κυματίζοντας σημαίες και τραγουδώντας. Χιλιάδες βρέθηκαν μπροστά από το δημαρχείο για να δείξουν την στήριξή τους στην προπονήτρια Μαρτίνα Βος Τέκλενμπεργκ και τις παίκτριές της για την πορεία τους στο Euro της Αγγλίας!

Το γκολ της Κλόε Κέλι στην παράταση στέρησε στη Γερμανία τον ένατο ευρωπαϊκό της τίτλο και χάρισε στην Αγγλία τον πρώτο της αλλά η πορεία της γερμανικής ομάδας ως τον τελικό προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους φιλάθλους της, κυρίως επειδή οι άνδρες έχουν αποτύχει παταγωδώς τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα τουρνουά, από την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2014.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Κατά μέσο όρο σχεδόν 18 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον τελικό της Κυριακής στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σπάζοντας ένα ρεκόρ 11 ετών για το γυναικείο ποδόσφαιρο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011.

Τα νούμερα τηλεθέασης για το Euro 2022 αυξήθηκαν καθώς η Γερμανία προχωρούσε στον τελικό. Λίγο πάνω από 12 εκατομμύρια είδαν τη νίκη επί της Γαλλίας στον ημιτελικό. Η Αλεξάντρα Ποπ, η οποία σημείωσε έξι γκολ για να οδηγήσει την ομάδα της στον τελικό του Γουέμπλεϊ, έχασε το μεγάλο ματς λόγω μυϊκού προβλήματος στην προθέρμανση, κι έτσι τα «πάντσερ» βρέθηκαν τελευταία στιγμή μπροστά στην απώλεια όχι μόνο της πρώτης τους σκόρερ μα και της αρχηγού.

«Θέλαμε πραγματικά να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και όχι πρωταθλητές της καρδιάς σας», είπε η προπονήτρια της ομάδας «Αλλά αν οι εξαιρετικές εμφανίσεις μας βοήθησαν να βρούμε τον δρόμο στις καρδιές του γερμανικού λαού, τότε είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρωταθλητές καρδιών».

Η υπερηφάνεια για τις εμφανίσεις και η απογοήτευση της ήττας οδήγησαν ορισμένους να κατηγορήσουν τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ότι δεν έκανε αρκετά για να υποστηρίξει τις γυναίκες παίκτριες και ότι αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο ως υποδεέστερο σε σύγκριση με το αντρικό.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματική επίγνωση φαίνεται όταν έχουν προγραμματιστεί τρία παιχνίδια στο Κύπελλο Γερμανίας (ανδρών) ταυτόχρονα με τον τελικό των γυναικών στο Γουέμπλεϊ», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Μπρίτα Χάσελμαν.

«Η υποστήριξη προς τα νεαρά κορίτσια και γυναίκες που αγαπούν το ποδόσφαιρο πρέπει να αυξηθεί μαζικά. Δεν μπορεί να αποτύχει λόγω οικονομικών πόρων στην ομοσπονδία. Πρέπει πραγματικά να προχωρήσει τώρα», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στην Bild, η παίκτρια της Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου Λίνα Μάκουλ ζήτησε να δοθεί κατώτατος μισθός στις γυναίκες παίκτριες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. «Εμείς οι παίκτες πρέπει να κερδίζουμε αρκετά από τη δεύτερη κατηγορία, ώστε να μην χρειάζεται πια κανείς να εργάζεται με μερική απασχόληση. Μιλάμε για ελάχιστο μισθό 2.000 ή 3.000 ευρώ το μήνα», είπε. «Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προωθήσετε την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου με βιώσιμο τρόπο».

Απευθυνόμενος στη γερμανική ομάδα που επιστρέφει στη Φρανκφούρτη, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Μπερντ Νόιεντορφ είπε ότι οι προσπάθειες των παικτριών στο Euro 2022 ενέπνευσαν μια νέα αρχή για το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα. «Ζήσαμε το τέλος ενός τουρνουά την Κυριακή, αλλά και την έναρξη ενός άλλου πολύ μεγάλου. Μπορούμε όλοι να είμαστε χαρούμενοι για αυτό», είπε ο Neuendorf. «Φυσικά, ελπίζουμε ότι θα φέρουμε πολλές γυναίκες και νεαρά κορίτσια στο ποδόσφαιρο μέσα από αυτό το υπέροχο τουρνουά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]