Euro 2022 Γυναικών: Η Ποπ λύγισε τη Γαλλία και έστειλε τη Γερμανία στον τελικό! (vid)

Euro 2022 Γυναικών: Η Ποπ λύγισε τη Γαλλία και έστειλε τη Γερμανία στον τελικό! (vid)

Αυτή η Γερμανία δεν σταματά πουθενά! Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Ποπ που σκόραρε δυο γκολ, τα Πάντσερ επικράτησαν 2-1 της Γαλλίας και έδωσαν ραντεβού με την Αγγλία στον μεγάλο τελικό του Euro Γυναικών.

Γερμανία, έτοιμη για τρόπαιο! Η πολυνίκης του θεσμού αναδείχθηκε νικήτρια στη «γιγαντομαχία» των ημιτελικών απέναντι στη Γαλλία την οποία και υπερκέρασε με 2-1 χάρη σε μια εκπληκτική εμφάνιση της Ποπ. Η φορ της Βόλφμπουργκ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε προσωπική υπόθεση και με δυο γκολ οδήγησε τη Γερμανία στον τελικό του Euro για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία την ερχόμενη Κυριακή (31/7).

Ο ημιτελικός πάντως στο μεγαλύτερο διάστημα κινούνταν στην ισορροπία, με την κλάση της Ποπ τελικά να κάνει τη διαφορά. Αρχικά στο 40΄η Γερμανίδα άνοιξε το σκορ για την ομάδα της με υπέροχη προβολή, όμως η γαλλική απάντηση δεν άργησε να έρθει. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα η Φρομς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της και άθελά της έγραψε το 1-1 για τη Γαλλία, η οποία παράλληλα έγινε η πρώτη ομάδα που παραβιάζει την εστία της Γερμανίας στο φετινό Euro.

Το γκολ ωστόσο απέναντι στα Πάντσερ δεν στάθηκε αρκετό, αφού στο δεύτερο μέρος η Ποπ ξαναχτύπησε με σκαστή κεφαλιά (76΄) και χάρισε ξανά το προβάδισμα στις Γερμανίδες. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Γερμανία να παίρνει μια σπουδαία νίκη και πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον 9ο ευρωπαϊκό τίτλο της μέσα στο... σπίτι της Αγγλίας.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]