Αγγλία - Νορβηγία 8-0: Έσπασε όλα τα ρεκόρ και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Αγγλία - Νορβηγία 8-0: Έσπασε όλα τα ρεκόρ και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Βασίλης Μπαλατσός

Η διοργανώτρια του φετινού Euro Γυναικών, Αγγλία, συνέτριψε με το επιβλητικό 8-0 τη Νορβηγία και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η Αγγλία έγινε η πρώτη χώρα που «τσέκαρε» το εισιτήριο της για τα προημιτελικά του Euro Γυναικών και μάλιστα το έκανε... πανηγυρικά. Οι «οικοδέσποινες» μετέτρεψαν το ματς με τη Νορβηγία στο «Amex Stadium» της Μπράιτον για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου σε ένα πραγματικό «πάρτι», καθώς επικράτησαν με το επιβλητικό και... ιστορικό 8-0!

Οι Σκανδιναβές κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόνο για έντεκα λεπτά. Στο 12' οι «Λέαινες» κέρδισαν πέναλτι και η Στάνγουεϊ το μετέτρεψε σε γκολ. Στο 15' η Χεμπ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στις Βρετανίδες. Στο 29' η Ουάιτ τελείωσε το ματς και από εκεί ξεκίνησε η «γιορτή». Η Μεντ σκόραρε δις μέσα σε δυο λεπτά (34'-38') και η Ουάιτ με το δεύτερο προσωπικό της γκολ διαμόρφωσε το 6-0 του πρώτου μέρους. Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα που προηγούταν με έξι γκολ σε ένα ημίχρονο στο Euro Γυναικών.

Οι «οικοδέσποινες» έριξαν λίγο τον ρυθμό τους στο δεύτερο μέρος αλλά δεν σταμάτησαν να σκοράρουν. Στο 66' η Ρούσο έβαλε το όνομα της στον πίνακα των σκόρερ και έκανε την εθνική της την πρώτη ομάδα που σκόραρε επτά γκολ σε ένα ματς σε Euro τόσο σε επίπεδο γυναικών όσο και ανδρών. Στο 81΄ η Μεντ συμπλήρωσε το χατ τρικ της και διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 8-0.

Αποτελέσματα δεύτερης αγωνιστικής

Αυστρία - Βόρεια Ιρλανδία 2-0
Αγγλία - Νορβηγία 8-0

Βαθμολογία

  1. Αγγλία 6 (9-0)
  2. Αυστρία 3 (2-1)
  3. Νορβηγία 3 (4-9)
  4. Βόρεια Ιρλανδία 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (15/7, 22:00)

Βόρεια Ιρλανδία - Αγγλία
Αυστρία - Νορβηγία

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]