sue_bird
12/06/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σου Μπερντ: Οι Σιάτλ Στορμ απέσυραν τη φανέλα της κορυφαίας «πασαδόρου» όλων των εποχών στο WNBA

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Σου Μπερντ κατέκτησε τέσσερις τίτλους κατά τη διάρκεια της ιστορικής 19ετούς καριέρας της με τους Στορμ και πλέον η φανέλα της με το «10» θα βρίσκεται για πάντα στην Climate Pledge Arena.

Οι Σιάτλ Στορμ θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιήσουν τη Σου Μπερντ το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια της ήττας με 71-65 από τις Ουάσινγκτον Μίστικς στη ρεβάνς της σειράς του πρώτου γύρου των πλέι οφ της περασμένης σεζόν. Αντ' αυτού, η θρυλική πόιντ γκαρντ καθόταν δίπλα στο παρκέ αναμένοντας νευρική και χαρούμενη πριν από την τελετή που διοργανώθηκε προς τιμήν της με στόχο να αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 10.Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν πριν από το παιχνίδι, καθώς η Μπερντ έλαβε ένα μεγαλοπρεπές stading ovation από το πλήθος καθώς πήγαινε στη θέση της. Επίσης παρέδωσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς την πόλη, το οποίο παίχτηκε στο jumbotron.

Το μήνυμα έγραφε εν μέρει: «Σιάτλ. Από τη στιγμή που άκουσα το όνομά μου στη βραδιά του draft, ήξερα ότι αυτή η πόλη θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είκοσι ένα χρόνια αργότερα, αυτό το μέρος έχει γίνει το σπίτι μου. Αγκαλιάσατε μία πρόθυμο νεοσύλλεκτο από το Syosset της Νέας Υόρκης από την πρώτη μέρα, και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Μαζί, χτίσαμε μια κληρονομιά που θα θυμόμαστε πάντα, προσθέτοντας στην πλούσια ιστορία του μπάσκετ που κατέχει αυτή η πόλη. Το νούμερο 10 που θα κρέμεται για πάντα σε αυτά τα δοκάρια συμβολίζει περισσότερα από τα ατομικά μου επιτεύγματα. Αντιπροσωπεύει κάθε άνθρωπο που με στήριξε, τους συμπαίκτες και το προσωπικό που αγωνίστηκαν μαζί μου και το αδάμαστο πνεύμα μιας πόλης που φορούσα περήφανα στο στήθος μου σε όλη μου την καριέρα».

Λίγη ώρα μετά το τελικό σφύριγμα, άρχισε η επίσημη τελετή. Η Μπερντ, η σύντροφός της Μέγκαν Ραπίνο, η οικογένεια, οι φίλοι και σημαντικές προσωπικότητες από το παρελθόν και το παρόν του μπάσκετ των Seattle Storm συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο για ομιλίες και ιστορίες που αναδείκνυαν την κληρονομιά της. Η όλη τελετή διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και δεδομένα ξεχώρισαν τα λόγια της διεθνούς Αμερικανίδας άσου προς την αγαπημένη της.

«Συγχαρητήρια για την, αναμφισβήτητα την καλύτερη καριέρα που είχε κάποιος στην ιστορία οποιουδήποτε αθλήματος ποτέ», είπε μεταξύ άλλων η εκ των αρχηγών της Εθνικής ΗΠΑ με χιουμοριστική διάθεση.

Η φανέλα της Μπενρ με το «10» ανέβηκε στον ουρανό της Climate Pledge Arena μαζί με το νούμερο 15 της Λόρεν Τζάκσον. Αυτές οι δύο είναι οι μόνες παίκτριες στην ιστορία της ομάδας που έχουν αποσυρθεί οι αριθμοί τους.

Η Μπερντ ήταν η πρώτη επιλογή στο ντραφτ του 2002 στο WNBA και πέρασε όλη την καριέρα της στους Στορμ πριν αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2022. Στην πορεία βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει τέσσερις τίτλους, μπήκε σε 13 All-Star Games και οκτώ All-WNBA ομάδες και έγινε η κορυφαία όλων των εποχών της λίγκας σε ασίστ (3.234) και παιχνίδια (588).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]