Σου Μπερντ: Το standing ovation του Σιάτλ στη δική του θρύλο και το λουλούδι
09/08/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σου Μπερντ: Το standing ovation του Σιάτλ στη δική του θρύλο και το λουλούδι

Το κοινό του Σιάτλ αποχαιρέτησε τη Σου Μπερντ που αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά του...

Μια σειρά από άτομα της οικογένειάς της, φίλοι της, η σύντροφός της Μέγκαν Ραπίνο, παρατάχθηκαν στο τούνελ που οδηγούσε στο γήπεδο. Η συνήθως στωική Σου Μπερντ έθαψε το κεφάλι της στα χέρια της, στη συνέχεια έσφιξε τις γροθιές της, μοιάζοντας σα να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα το όνομά της, πριν πριν από το παιχνίδι με τον κόσμο όρθιο να χειροκροτά κι εκείνη να ψελλίζει: «Ευχαριστώ πολύ».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε μια επαναφορά της μπάλας, ένιωσε ένα άγγιγμα στο δεξί της χέρι. Η θρύλος του WNBA έστριψε το κεφάλι της κι αντίκρυσε ένα μικρό κορίτσι να της δίνει ένα λουλούδι. Χαμογέλασε, αναγνωρίζοντας το δώρο, ζήτησε στην πιτσιρίκα να της το κρατήσει για λίγο μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, με την υπόσχεση να το πάρει τότε.

Το κορίτσι κράτησε το λουλούδι, ενώ η Σου Μπερντ ρίχτηκε πάλι στη μάχη, επιτρέποντας στις τελευταίες της στιγμές στο Σιάτλ να συνεχίσουν να περνούν στην κλεψύδρα της καριέρας της. Παρά την αποκαρδιωτική ήττα από τους Aces, που κέρδισαν τους Storm με 89-81, η Μπερντ είπε ότι αισθάνεται ήσυχη ότι το παιχνίδι της Κυριακής θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που θα μπει στο γήπεδο στο Climate Pledge Arena του Seattle.

Και όταν τελείωσε το παιχνίδι, ούτε ένας οπαδός δεν φάνηκε να έχει βγει από την αρένα. Τόσο οι φίλοι των Storm όσο και μερικοίτων Aces παρέμειναν, όρθιοι και χειροκροτούσαν καθώς η Μπερντ αγκάλιαζε τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους της, καταλαβαίνοντας ότι αυτή ήταν μια εμβληματική στιγμή στην ιστορία του WNBA: η τελευταία φορά που ο Μπερντ φορούσε φανέλα των Σιάτλ Storm μπροστά στο κοινό τους.

Αφού ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι η σεζόν του 2022 θα ήταν η τελευταία της, στα 41 της, έγινε ηγέτης όλων των εποχών στο WNBA στις ασίστ κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων της στο Σιάτλ και εδραιώθηκε ως πρωτοπόρος του WNBA. Η «ιδιαίτερη μέρα» της μπορεί να μην ήταν τέλεια λόγω της ήττας, αλλά στο τέλος, απευθυνόμενη σε ένα sold-out κοινό, είπε ότι παρόλο που δεν είχε μια "Mamba Out" στιγμή, σε αντίθεση με τον θρυλικό Κόμπι στο τελευταίο του παιχνίδι 60 πόντων, άξιζε τον κόπο στο τέλος. «Δεν πρόκειται να πω ψέματα, είναι χάλια να χάνω το τελευταίο μου παιχνίδι», είπε η Μπερντ στο πλήθος. «Αλλά ξέρετε τι, έχασα και το πρώτο μου παιχνίδι. Οπότε είναι εντάξει. Ήταν πραγματικά καταπληκτικό», πρόσθεσε για τον αγώνα της Κυριακής

Στο πλάι του Choose 180, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ακριβώς νότια του Σιάτλ, υπάρχει μια τοιχογραφία του Ken Griffey Jr. των Mariners, του Gary Payton των SuperSonics και της Σου Μπερντ. Έχει βρει τη θέση της ανάμεσα στα είδωλα του Σιάτλ που ήταν θρυλικά πριν καν φτάσει εκείνη εκεί. Έτσι την βλέπει η πόλη.

Η Κάρεν Μπράιαντ, η οποία ήταν στέλεχος των Storm για 15 σεζόν, πιστεύει ότι οι θαυμαστές δείχνουν τόση υποστήριξη αυτή τη σεζόν, επειδή καταλαβαίνουν πώς η Μπερντ ως πρόσωπο του franchise τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έβαλε το Σιάτλ στον χάρτη ως νικήτρια πόλη. Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, η πόλη και οι θαυμαστές από όλο τον κόσμο γεμίζουν αδιαλείπτως το γήπεδο. Οι Storm έχουν φτάσει στην κορυφή των charts προσέλευσης του WNBA αυτή τη σεζόν, έχοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 10.000 θαυμαστές ανά παιχνίδι, και 2.000 θαυμαστές περισσότερους ανά παιχνίδι από τη δεύτερη υψηλότερη συμμετοχή και φυσικά είναι για εκείνη

Το παλμαρέ της

Τέσσερις φορές πρωταθλήτρια του WNBA (2004, 2010, 2018, 2020)

Πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης (2004, 2008, 2012, 2016, 2020)

Πέντε φορές πρωταθλήτρια στη EuroLeague Γυναικών (2007, 2008, 2009, 2010, 2013)

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]