rachel_foster
10/05/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Ρέιτσελ Φόστερ: Επανήλθε μετά από κώμα και τραυματισμό στο κρανίο και έτρεξε μαραθώνιο

Πηνελόπη Γκιώνη

Ο μαραθώνιος είναι απαιτητικός, χρειάζεται πολλά στοιχεία για να μπορέσει κανείς να τον τερματίσει. Η Ρέιτσελ Φόστερ το έκανε, μόλις πέντε μήνες μετά αφού ξύπνησε από κώμα.

Καθημερινά ακούμε διάφορες ιστορίες που μας γεμίζουν έμπνευση όμως ορισμένες είναι λίγο πιο ιδιαίτερες. Όπως αυτή της δρομέα, Ρέιστερ Φόστερ, που αντίκρυσε τον θάνατο όμως επέστρεψε για να... τρέξει.

Η Ρέιτσελ Φόστερ, μαζί με τον σύζυγό της, επέστρεφαν από έξοδο και στον δρόμο αποφάσισαν να κάνουν βόλτα με ηλεκτρικά σκούτερ. Στη διαδρομή, η Φόστερ έχασε τις rachel fosterαισθήσεις της, είχε μία πολύ άσχημη πτώση και κατέληξε στο νοσοκομείο με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο και 17 σπασμένα κόκαλα. Για μία εβδομάδα ήταν σε κώμα ενώ υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να μπορέσει να επανέλθει, μία εκ των οποίων απαιτούσε και να αφαιρεθεί μέρος του κρανίου της καθώς υπήρχε φοβερή πίεση που μπορούσε να οδηγήσει στο χειρότερο αποτέλεσμα. Πριν καν μπορέσει να σταθεί ξανά μόνη της όρθια και να μπορέσει να περπατήσει χωρίς υποστήριξη, έλεγε πως θέλει να τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η ίδια είχε τρέξει σε ακόμη 10 μαραθωνίους πριν από το φοβερό ατύχημα και έτσι πληρούσε τα κριτήρια για να τρέξει και σε αυτόν της Βοστώνης, ενώ μάλιστα είχε ήδη πληρώσει και την εγγραφή της. «Είμαι δρομέας στην καρδιά και μου φέρνει πολλή χαρά αυτό. Ανακουφίζω το άγχος μου. Ήξερα, όμως, πως δεν ήμουν σε θέση να τρέξω γιατί με το ζόρι κουνούσα το κορμί μου».

Ο πρώτιστος στόχος της ήταν να μπορέσει να τρέξει ξανά όμως για να φτάσει στο επίπεδο αυτό χρειάστηκε να περάσει μία πολύ επώδυνη διαδικασία ώστε να ανακτήσει τη δύναμή της. Από την προπόνηση στο περπάτημα, από τον έναν κώνο ως τον επόμενο, έφτασε ξανά στην προπόνηση για τρέξιμο μπορώντας να τρέξει 10 μίλια σε στάδιο. Τελικά, έφτασε να βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης σε έναν από τους δημοφιλέστερους μαραθωνίους του κόσμου.

«Ήταν ο δυσκολότερος μαραθώνιος που έχω τρέξει ποτέ, πνευματικά και σωματικά. Έλεηα στον εαυτό μου πως είναι ΟΚ αν χρειαστεί να περπατήσω και είμαι πολύ περήφανη που θα πω πως δεν περπάτησα τελικά. Έτρεξε όλο τον μαραθώνιο», είχε δηλώσει με περηφάνια στο today.com.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]