Γυναίκα δρομέας έτρεξε ένα μίλι σε 5:17 ενώ ήταν 9 μηνών έγκυος! (vid)
12/03/2023

Γυναίκα δρομέας έτρεξε ένα μίλι σε 5:17 ενώ ήταν 9 μηνών έγκυος! (vid)

Μια 30χρονη επαγγελματίας δρομέας έτρεξε ένα μίλι (1852 μέτρα) σε 5:17 στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η Μακένα Μάιλερ έγινε viral το 2020 όταν έτρεξε ένα μίλι σε λιγότερο από έξι λεπτά ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Έτσι, όταν ήταν εννέα μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, αποφάσισε να το ξανακάνει, μόνο που αυτή τη φορά το έκανε πιο γρήγορα. Τον Φεβρουάριο η 30χρονη επαγγελματίας δρομέας έτρεξε και πάλι έναν αγώνα ενώ ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ολοκληρώνοντας το μίλι σε πέντε λεπτά και 17 δευτερόλεπτα -οκτώ δευτερόλεπτα λιγότερα από τον χρόνο της το 2020 που ήταν 5:25 κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης της-

Μιλώντας στο Yahoo Life σημειώνει ότι «δεν μπορεί να φανταστεί να μην τρέχει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης». Δρομέας της Asics από τον Ιούλιο του 2021, η 30χρονη αποφάσισε να τρέξει έναν αγώνα στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης επειδή η ίδια και ο προπονητής της, Ράιαν Χολ, τον οποίο προσέλαβε στην αρχή της εγκυμοσύνης της ήθελαν να δουν πώς εξελίσσεται η προπόνησή της. «Το μίλι από την πρώτη μου εγκυμοσύνη ήταν μια εύκολη σύγκριση», λέει η ίδια.

«Έπρεπε να θυμηθώ ότι το να τρέχεις τέσσερις γύρους πρέπει να πονάει αμέσως, αλλιώς δεν πρόκειται να τρέξεις αρκετά γρήγορα. Έτρεξα πολύ αργά τον πρώτο γύρο και μετά συνειδητοποίησα ότι δεν έπρεπε να νιώθω τόσο άνετα. Οι τρεις τελευταίοι γύροι ήταν πολύ πιο δύσκολοι».

Αλλά η Μάιλερ λέει ότι και το σώμα της τη βοήθησε να ρυθμίσει τον εαυτό της. «Ο εσωτερικός ρυθμιστής δεν θα σας επιτρέψει να πιέσετε στο 100%. Είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην επιτρέψει ποτέ στο μωρό να κινδυνεύσει. Είναι περίεργο να προσπαθείς να τα δώσεις όλα και να έχεις ακόμα περίπου 10 με 15% στο ρεζερβουάρ στο τέλος, γνωρίζοντας ότι απλά δεν υπήρχε τρόπος να το ξοδέψεις. Τα σώματά μας είναι απίστευτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέλαβε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 29 δρομείς.

Ενώ ο χρόνος και η θέση της Μάιλερ είναι εντυπωσιακά, το ταχύτερο μίλι της χωρίς εγκυμοσύνη είναι τέσσερα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Όπως και στην πρώτη εγκυμοσύνη, έτσι και τώρα που κυοφορεί το δεύτερο παιδάκι της, συνέχισε να προπονείται καθ' όλη τη διάρκεια, αν και με κάποιες προσαρμογές. «Προπονούμαι λιγότερο σαν μαραθωνοδρόμος και περισσότερο σαν να πρόκειται να κάνω 5 χιλιόμετρα. Περισσότερες προπονήσεις ταχύτητας, ακόμα 60λεπτα τρεξίματα και μεγάλα τρεξίματα ενδιάμεσα. Έχω επίσης προσθέσει λίγο περισσότερη ποδηλασία αυτή τη φορά, και πολύ πιο πειθαρχημένη άρση ολυμπιακών βαρών», περιγράφει.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) ενθαρρύνει τις γυναίκες με απλή εγκυμοσύνη να «συμμετέχουν σε αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη». Το ACOG περιλαμβάνει επίσης αυτή τη σημείωση για τις αθλήτριες: «Η άσκηση έντονης έντασης που ολοκληρώνεται μέχρι το τρίτο τρίμηνο φαίνεται να είναι ασφαλής για τις περισσότερες υγιείς εγκυμοσύνες».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]