φφφ
18/12/2022

Σοφία Γκότζα: Κέρδισε το Παγκόσμιο κύπελλο 24 ώρες αφού είχε σπάσει το χέρι της και είχε χειρουργηθεί

Πηνελόπη Γκιώνη

Μετά τον τραυματισμό στο χέρι που υπέστη στον αγώνα της Παρασκευής και την επέμβαση που ακολούθησε στο Μιλάνο, η Σοφία Γκότζα επέστρεψε στους αγώνες και κέρδισε τη δεύτερη κατάβαση στις ελβετικές πλαγιές του Σέιντ Μόριτζ του Παγκοσμίου κυπέλλου, με το χέρι της να ματώνει μέσα από τις επιδέσμους.

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάβασης, η ιταλίδα Σοφία Γκότζα, έκανε μια φοβερή επίδοση για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μόλις λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση στο αριστερό της χέρι. Η ασυγκράτητη σκιέρ έκανε μια εκπληκτική επιστροφή και κέρδισε τον αγώνα κατάβασης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Σκι της FIS στο Σέιντ Μόρτιζ της Ελβετίας, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε σπάσει το χέρι της και της είχε γίνει επέμβαση.

hh

(φωτογραφία από Εurosport)

Η Γκότζα έσπασε το χέρι της στη δεύτερη θέση που κατέλαβε την προηγούμενη ημέρα και για να κατέβει στον αγώνα φορούσε ένα στήριγμα που αποτελούσε και τη μόνη απόδειξη της δοκιμασίας που πέρασε τις τελευταίες 24 ώρες. Η δις Ολυμιονίκης έσπασε το αριστερό της χέρι όταν αυτό ακούμπησε με πάγο πριν από την τρίτη πύλη. Οι εξετάσεις που έκανε σε τοπική κλινική επιβεβαίωσαν ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2018 είχε υποστεί κάταγμα στο δεύτερο και τρίτο μετακάρπιο, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει στο Μιλάνο για εγχείρηση και να επιστρέψει στην Ελβετία για να αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββάτου.

Ως ένατη χιονοδρόμος στην πίστα, η Γκότζαδεν έδειξε κανένα σημάδι ενόχλησης για να κατακτήσει τον τρίτο της τίτλο στην κατάβαση μέσα στη σεζόν με νικητήριο χρόνο 1:28.85. Τερμάτισε 0,43 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερ, ΄Ίλκα Στούχετς από τη Σλοβενία.

Όταν τερμάτισε το πρησμένο και δεμένο χέρι της είχε ματώσει ενώ, σε βίντεο, φαίνεται πριν τον αγώνα να τη ρωτούν τι έπαθε στο χέρι της και το έχει δέσει κι εκείνη να απαντά με φοβερή απλότητα πως το έσπασε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]