μαριαντα λαμπου
24/11/2022

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου

Πριν καν κλείσει τα 10 της χρόνια η Μαριάντα Λάμπου κατέκτησε τον Ευρωπαϊκό τίτλο στο σκάκι!

Η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι, στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 10 ετών σε μια διοργάνωση που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας.

gg

Η, ούτε 10 ετών, παίκτρια του σκάκι κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε 60 σκακίστριες από 30 χώρες, που συμμετείχαν στην κατηγορία της. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως η λατρεία για το σκάκι ήρθε από την οικογένειά της καθώς και ο αδερφός της (8 ετών) παίζει σκάκι. Η πρώτη της γνωριμία με το σκάκι έγινε στο νηπιαγωγείο και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να παίζει:

«Αισθάνθηκα πολύ μεγάλη χαρά, ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα» είπε η νεαρή σκακίστρια στην κάμερα της ΕΡΤ. Αναφερόμενη στον ανταγωνισμό σημείωσε πως όλες οι αθλήτριες ήταν καλές ενώ εξήηγησε πως το σκάκι την κέρδισε από την πρώτη στιγμή: «Το σκάκι μου άρεσε πολύ από την πρώτη φορά που το γνώρισα και το συνέχισα για πολύ καιρό» δήλωσε η Μαριάντα, που ανήκει στον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Αίγλη Παπάγου.

Ο πρόεδρός του σωματείου, Ιωάννης Παναγάκος, ήταν ο πρώτος της δάσκαλος. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε συγκινημένος και στάθηκε στον αδαμάντινο χαρακτήρα του παιδιού: «Είναι ένα διαμάντι, έχει πάθος, μεράκι» δήλωσε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]