biles
08/07/2022

Σιμόν Μπάιλς και Μέγκαν Ραπίνο βραβεύτηκαν με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απένειμε την Πέμπτη (07/07) την υψηλότερη πολιτική διάκριση του έθνους, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, σε 17 άτομα, μεταξύ των οποίων η Σιμόν Μπάιλς και η Μέγκαν Ραπίνο.

«Σήμερα, προσθέτει ένα ακόμα στον αριθμό των μεταλλίων της», είπε ο Τζο Μπάιντεν καθώς παρουσίαζε την Σιμόν Μπάιλς, ένα παιδί που μεγάλωσε με ανάδοχη οικογένεια, μια γυναίκα που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, μια αθλήτρια με τεράστιο ταλέντο, μια πρωταθλήτρια της οποίας τα 32 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα την καθιστούν την πιο πολυβραβευμένη αθλήτρια των ΗΠΑ στην ιστορία.

«Δεν ξέρω πώς θα βρεις χώρο» για ένα άλλο μετάλλιο, αστειεύτηκε ο Μπάιντεν. Η 25χρονη αθλήτρια της γυμναστικής υπέρμαχος επίσης της ψυχικής υγείας των αθλητών, των αναδοχών παιδιών και των θυμάτων σεξουαλικής επίθεσης έγινε από χθες και το νεότερο άτομο που λαμβάνει ποτέ αυτό το μετάλλιο.

Εκπρόσωπος του γυναικείου αθλητισμού και η χρυσή Ολυμπιονίκης και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδοσφαίρου Γυναικών, αρχηγός της OL Reign η Μέγκαν Ραπίνο. Εξέχουσα υποστηρίκτρια της ισότητας των φύλων, της φυλετικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων LGBTQI+ και πλέον η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που λαμβάνει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Τα 17 άτομα που έλαβαν διάκριση «έχουν ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια για να επιτύχουν εντυπωσιακά επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες, αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υποστήριξη των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας και έδρασαν με γενναιότητα για να οδηγήσουν την αλλαγή στις κοινότητές τους και σε όλο τον κόσμο. μονοπάτια για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]