Οι τρίδυμες που τρέχουν Μαραθώνιο
15/03/2022

H Λέιλα, η Λίινα και η Λίλυ: Οταν οι τρίδυμες Μαραθωνοδρόμοι έτρεχαν στο Ρίο και στην Αθήνα!

Εγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και στη συνέχεια έτρεξαν και στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι τρίδυμες κοπέλες από την Εσθονία είχαν μιλήσει στο gazzetta και το GWomen θυμάται την συνέντευξή τους.

Eίναι οι αδερφές Λέιλα, Λίινα και Λίλυ που έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, καθώς ήταν οι πρώτες τρίδυμες που αγωνίστηκαν μαζί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Μπορεί να μην κατάφεραν να διακριθούν αλλά συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της ιδιαιτερότητας τους.

Οι τρεις αδερφές είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στα 10 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου τον Νοέμβριο του 2016 και είχαν στο Gazzetta Weekend Journal και τον Δήμο Μπουλούκο για την εμπειρία τους στο Ρίο, για το πότε ξεκίνησαν τον Μαραθώνιο, για την Αθήνα, αλλά και για τις προσωπικές τους σχέσεις και το GWomen θυμάται την συνέντευξη των τριών κοριτσιών που είχαν γίνει παγκόσμιο viral.

Οι τρίδυμες ΜαραθωνοδρόμοιΛόγω της συμμετοχής σας στο Ρίο, γίνατε διάσημες σε όλο τον κόσμο. Πως αντιμετωπίζετε τώρα αυτή τη δημοσιότητα;

Λίινα: «Ηταν οι πρώτοι μας Ολυμπιακοί και φυσικά είμαστε ευγνώμονες για τη συμμετοχή μας. Ηταν ένα όνειρο που είχαμε εδώ και τέσσερα χρόνια που αρχίσαμε την προπόνηση για το Μαραθώνιο και τελικά τα καταφέραμε να τρέξουμε και οι τρεις… Ποιος θα το πίστευε!»

Λέιλα: «Ηταν ένα όνειρο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι γινόταν. Όταν τερμάτισα και έπεσα στην αγκαλιά της αδερφής μου ήταν πραγματικά μία μοναδική στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ», λέει η αδερφή που τερμάτισε 114η πίσω από τη Λίλυ που ήταν 97η. Η Λίινα δεν κατάφερε να τερματίσει…»

Οι τρεις αδερφές ξεκίνησαν να τρέχουν το 2010 και το 2012, βλέποντας ότι είναι καλύτερες στις μεγάλες αποστάσεις, επικεντρώθηκαν εκεί. Παράλληλα εργάζονται και ως χορεύτριες αλλά και ως ναυαγοσώστες. Πιο γρήγορη στο Μαραθώνιο είναι η Λέιλα και ακολουθούν η Λίινα και η Λίλυ.

Οι τρίδυμες Μαραθωνοδρόμοι

Θα συνεχίσετε να τρέχετε Μαραθώνιο;

Λέιλα: «Φυσικά, είναι κάτι που αγαπούμε και δεν το εγκαταλείπουμε. Κι όχι μόνο Μαραθώνιο, αλλά και Ημιμαραθώνιους , 10άρια και 5άρια…»

Δείχνετε τόσο αγαπημένες… Υπάρχουν φορές, όμως, που διαφωνείτε μεταξύ σας;

Λίλυ: «Όπως όλες οι αδερφές, έτσι και εμείς έχουμε τις άσχημες στιγμές μας και τσακωνόμαστε κάποιες φορές. Αλλά ειλικρινά είμαστε αγαπημένες και είναι περισσότερες οι φορές που γελάμε παρά οι στιγμές που διαφωνούμε

Λέϊλα: «Είμαστε μία ζωή μαζί και δεν έχουμε πολλά να χωρίσουμε. Και μέσα στον αγώνα θα έλεγα ότι είμαστε αρκετά προστατευτικές η μία με την άλλη. Όταν βλέπω τις αδερφές μου να τερματίζουν χαίρομαι κι εγώ πάρα πολύ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με αυτές. Και τις αποτυχίες, τις βιώνουμε όλες μαζί, ενωμένες…»

Λίινα: «Υπάρχει και μία μορφή ζήλειας μεταξύ μας, με την καλή έννοια. Όταν βλέπω τις αδερφές μου να τερματίζουν πιο ψηλά από μένα, νιώθω κάποια ζήλεια και θέλω να τις φτάσω, αλλά να ξέρετε ότι είμαστε αγαπημένες…»

Οι τρίδυμες Μαραθωνοδρόμοι

Λέιλα: «Θέλω να αναφέρω και το ρόλο των γονιών μας, που ήταν πάντα δίπλα μας και μας ενθάρρυναν πάντα για το καλύτερο.»

Σας έχουν μπερδέψει ποτέ;

Λίλυ: «Πολλές φορές, ακόμα και άνθρωποι που μας γνωρίζουν καλά. Ευτυχώς που οι φίλοι μας (γέλια) μπορούν να μας ξεχωρίσουν και δεν έχουμε πρόβλημα.»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]