Formula 1: Ο βασιλιάς των πόλεων «χτύπησε» ξανά (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο βασιλιάς των πόλεων «χτύπησε» ξανά (vid)
Ο Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει τη νέα επιτυχία του Τσέκο Πέρεζ σε Grand Prix της F1 σε σιρκουί πόλης.

Αυτό που κάνει ο Σέρχιο Πέρεζ, απλά δεν έχει προηγούμενο. Αυτό το παιδί ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως είναι οδηγός… ειδικών αποστολών αλλά στον Αγώνα Σπριντ του Αζερμπαϊτζάν, επιβεβαίωσε πως μία συγκεκριμένη, ξέρει να τη φέρνει εις πέρας όπως κανένας!

Αναφέρομαι φυσικά στις επιτυχίες σε αγώνες που διεξάγονται σε σιρκουί πόλης, οι οποίες αποτελούν σήμα-κατατεθέν του παλικαριού από τη Γουαδαλαχάρα. Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στις έως τώρα νίκες του στη Formula 1.

Ξέραμε πηγαίνοντας στο Μπακού για τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, πως στη μήκους 6003 μέτρων αγωνιστική διαδρομή στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας, ήταν ο πιο επιτυχημένος οδηγός!. Με μία νίκη και τέσσερις παρουσίες στο βάθρο. Όχι κι άσχημα.

Στις κατατακτήριες δεν πανηγύρισε – ούτε στις μικρές μα ούτε και στις μεγάλες. Ωστόσο αυτό δεν τον πτόησε. Στον Αγώνα Σπριντ καταδίωξε τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ μέχρι τη στιγμή που ήρθε η κίνηση-ματ, που τον τοποθέτησε στην κορυφή. Μετά το προσπέρασμα επί του Μονεγάσκου, δεν απειλήθηκε και είδε πρώτος την καρό σημαία, μειώνοντας στους 13 πόντους την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας και τον teammate του, Μαξ Φερστάπεν.

Συνεχίζει λοιπόν να είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην πρωτεύουσα των Αζέρων και παράλληλα, τόνισε πως είναι ο «βασιλιάς των πόλεων». Προσέξτε το γιατί!

Έχει κατακτήσει πέντε νίκες σε Κυρίως Αγώνες και πλέον μία σε Σπριντ. Η πρώτη ήταν μόλις το 2020, στα 30 του (!), όταν ως οδηγός της Racing Point πανηγύρισε στο Grand Prix του Σακχίρ. Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά έπεισε τη Red Bull Racing να του εμπιστευτεί το κόκπιτ της. Και έκτοτε τη δικαίωσε για την επιλογή της, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Μπακού το 2021, στο Μονακό και τη Σιγκαπούρη το 2022 και νωρίτερα φέτος στη Σαουδική Αραβία. Με κερασάκι στην τούρτα, τη χθεσινή επιτυχία.

Όλες οι νίκες του ως «ταύρος», έχουν έρθει σε σιρκουί πόλης!

Σήμερα εκκινεί μία θέση πιο πίσω, από την τρίτη. Διαγώνια αριστερά του θα είναι η RB19 του Φερστάπεν, ακριβώς μπροστά του θα είναι η SF-23 του Λεκλέρ. Και θα έχει 51 γύρους, εν δυνάμει χάους, για να δικαιώσει για πολλοστή φορά του ρόλου του «βασιλιά» όποτε η Formula 1 τρέχει σε αστικό τοπίο.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Πάνος Σεϊτανίδης
Πάνος Σεϊτανίδης

Ο Πάνος Σεϊτανίδης ξεκίνησε από τα γήπεδα το 1996, αλλά η έλευση της νέας χιλιετίας τον βρήκε να επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στις ειδικές διαδρομές και τις πίστες του κόσμου. Από το 2000 έως και το 2015 ήταν ανελλιπώς μέλος της ομάδας σχολιασμού και παρουσίασης των Grand Prix της F1 σε Alpha, ΑΝΤ1 και ΝΕΡΙΤ ενώ παράλληλα είχε συμμετοχή σε πληθώρα άλλων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών. Έχει θητεύσει σε κορυφαία περιοδικά ειδικού Τύπου (CAR, F1 Racing, Drive, Motorsport Magazine κ.α.) ενώ διαδικτυακά, «γράφει χιλιόμετρα» εδώ και δύο δεκαετίες. Είναι μέλος της οικογένειας της Liquid Media από το 2021, όταν και ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής περιεχομένου στο gMotion by Gazzetta.