F1 - Μονακό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

F1 - Μονακό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Μονακό; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο όγδοος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι λίγες στιγμές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix Μονακό. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 78 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με αγωνία.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Ο Μονεγάσκος πήρε την πρώτη του φετινή pole position και θέλει να ανέβει για πρώτη φορά στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της πατρίδας του. Δίπλα του θα έχει τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren Racing, o οποίος θέλει να χαλάσει το πάρτι του Λεκλέρ. Ο Μαξ Φερστάπεν εκκινεί από την 6η θέση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστεί τον αγώνα του.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, η πλειονότητα των ομάδων έχει τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ της μεσαίας και σκληρής γόμας ελαστικών. Αυτές που δεν έχουν είναι οι McLaren Racing, Aston Martin και RB.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. Η ιταλική φίρμα προτείνει εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο της πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 24 και 34. Η γόμα που προτείνει για το δεύτερο μισό του αγώνα είναι η σκληρή γόμα. Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης του ενός pit-stop.

Για το πρώτο μέρος του αγώνα προτείνεται η χρήση σκληρής γόμας ελαστικών με την αλλαγή στη μεσαία γόμα ελαστικών να είναι μεταξύ των γύρων 47 με 57. Η τελευταία στρατηγική που προτείνει είναι του ενός pit-stop, με τη μαλακή γόμα ελαστικών να είναι η επιλογή για το πρώτο stint, ενώ μετά την αλλαγή ελαστικών μεταξύ των γύρων 17-27οι οδηγοί θα περάσουν στη σκληρή γόμα της Pirelli.

στρατηγικές

Το Μονακό είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!