F1 - Η pole του Λεκλέρ στο Μονακό είναι ιστορικής σημασίας

F1 - Η pole του Λεκλέρ στο Μονακό είναι ιστορικής σημασίας
H επίδοση του Μονεγάσκου οδηγού της Scuderia Ferrari το Σάββατο στο Πριγκιπάτο του Μονακό θα μείνει για πάντα στα βιβλία της ιστορίας της Formula 1.

To 1:10,270 στο τέλος του Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μονακό έδωσε στον Σαρλ Λεκλέρ την 24η pole position της καριέρας του. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari έλαμψε στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου και το απόγευμα της Κυριακής θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη στον εντός έδρας αγώνα του.

Η pole position πέρα από αγωνιστική σημασίας είναι και ιστορικής σημασίας. Αυτή ήταν 250η pole στην ιστορία της Scuderia Ferrari στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα στα χρονικά του σπορ. Για την ιστορία, η πρώτη pole position της Ferrari στο σπορ ήρθε στο Grand Prix Μ. Βρετανίας το 1951 δια χειρός Χοσέ-Φροϊλάν Γκονζάλεζ.

Στο Grand Prix ο Λεκλέρ θα έχει τη δυνατότητα να δώσει στην ιταλική ομάδα τη 246η νίκη της ιστορίας της.

Παράλληλα ο Λεκλέρ σημείωσε ακόμα ένα ρεκόρ. Έφτασε τις τρεις pole position στο Grand Prix Μονακό με μονοθέσιο της Ferrari, όσες και ο Νίκι Λάουντα. Οι δύο αυτοί οδηγοί είναι στην 1η θέση της λίστας με τις περισσότερες pole οδηγών της Ferrari στο Μονακό. Μάλιστα, βρίσκονται μπροστά από τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μετρά δύο pole position στο Πριγκιπάτο με τα «κόκκινα».

Το GP Μονακό είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 ώρα Ελλάδος για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!