F1, Λεκλέρ: «Χρειάζομαι μια καλή εκκίνηση και τον Σάινθ πίσω μου»

F1, Λεκλέρ: «Χρειάζομαι μια καλή εκκίνηση και τον Σάινθ πίσω μου»
O 26χρονος οδηγός της Ferrari γνωρίζει πολύ καλά ό,τι ακόμα και σε ένα σιρκουί όπως αυτό του Μονακό χρειάζεται κάτι παραπάνω από την πρώτη θέση στο grid για να έρθει η νίκη.

Την 24η pole position στην καριέρα του και 250ή για τη Ferrari στη Formula 1 κατέκτησε ο Σαρλ Λεκλέρ. Στο Grand Prix της πατρίδας του, ο 26χρονος οδηγός εκμεταλλεύτηκε τις βελτιώσεις που έφερε η Scuderia Ferrari στην SF-24 και με χρόνο 1:10.270 δεν άφησε σε κανέναν περιθώριο να τον αμφισβητήσει (ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν 1,5 δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του και ο Κάρλος Σάινθ 2,5 δέκατα).

«Τα συναισθήματα που νιώθω εδώ μετά τις κατατακτήριες δοκιμές είναι πάντα ιδιαίτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γύρο μου, η ένταση είναι πολύ υψηλή εδώ. Γνωρίζω πολύ καλά από το παρελθόν ότι η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές δεν είναι το παν. Αν και βοηθά πολύ ενόψει του αγώνα της Κυριακής, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Τα προηγούμενα χρόνια δεν το καταφέραμε, αλλά είμαστε πιο δυνατή ομάδα πλέον και βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό στον αγώνα και προφανώς η νίκη είναι ο στόχος».

O 26χρονος Μονεγάσκος είχε πάρει την pole στο Μονακό τόσο το 2021 όσο και το 2022. Την πρώτη φορά όμως εγκατέλειψε και τη δεύτερη τερμάτισε 4ος. Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει στον αγώνα της Κυριακής (εκκίνηση στις 4 μ.μ., ώρα Ελλάδας), ο Λεκλέρ απάντησε: «Χρειάζομαι μία καλή εκκίνηση, ας ελπίσουμε ότι ο Κάρλος θα με ακολουθήσει και θα είναι πίσω μου στη στροφή 1. Αν είμαστε στο 1-2 στην αρχή του αγώνα, αυτό θα είναι το τέλειο σενάριο. Ό,τι και αν συμβεί όμως, πρέπει να κατακτήσουμε τη νίκη».

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!