F1 - Ιαπωνία:Ταχύτερος ο Πιάστρι, σε παρωδία εξελίχθηκε το FP2

F1 - Ιαπωνία:Ταχύτερος ο Πιάστρι, σε παρωδία εξελίχθηκε το FP2
Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη «φτωχή» δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα της Σουζούκα.

Μεγάλη απογοήτευση αποδείχθηκε το FP2 του Grand Prix Ιαπωνίας, ο τέταρτος αγώνας της Formula 1 στο 2024. Η βροχή που έκανε την εμφάνισή της πριν την έναρξη της διαδικασίας χάλασε τα σχέδια των ομάδων, καθώς είχαμε ελάχιστη δράση στην πίστα.

Το οδόστρωμα δεν είχε πολύ νερό, όμως δεν είχε στεγνώσει κι έτσι για το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας οι ομάδες δεν ήθελαν να βγάλουν τους οδηγούς τους από το γκαράζ. O μεγαλύτερος φόβος τους ήταν να μην υπάρξει ζημιά στα μονοθέσια. Ο μεγαλύτερος αριθμός μονοθεσίων που βρέθηκε ταυτόχρονα στην πίστα ήταν μόλις επτά στα τελευταία 2 λεπτά.

Για την ιστορία, ταχύτερος οδηγός ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren Racing. O Αυστραλός με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο τέλος της διαδικασίας όταν είχε στεγνώσει σε ικανοποιητικό βαθμό η πίστα σημείωσε χρόνο 1:34,725. Η επίδοση αυτή είναι σχεδόν 5 δευτερόλεπτα πιο αργή από αυτή που είχε σημειώσει ο Φερστάπεν στο FP1.

Δεύτερος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes W15, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον οδηγό της McLaren. Τρίτος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος δεν πίεσε για χρόνο, καθώς σημείωσε 1:38,760. Μόλις 5 οδηγοί σημείωσαν χρονομετρημένη επίδοση από τους 20, ενώ όσοι βγήκαν στο τέλος της διαδικασίας έκαναν δοκιμαστικές εκκινήσεις.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 6/4, με το FP3 στις 05:30 ώρα Ελλάδος. Οι κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο είναι προγραμματισμένες για τις 09:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 08:40 για τη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP2 GP Ιαπωνίας

FP2

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!