F1 - Πρώην οδηγός θα κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς

F1 - Πρώην οδηγός θα κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς
Σε περιπέτειες με την υγεία του βρίσκεται ο Χέικι Κοβαλάινεν, πρώην οδηγός των Renault, McLaren και Lotus, ο οποίος διαγνώστηκε με μία πολύ σπάνια πάθηση.

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Χέικι Κοβαλάινεν. Ο Φινλανδός πρώην οδηγός της Formula 1 διαγνώστηκε με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται ανεύρυσμα ανιούσας αορτής.

Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φινλανδία. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναμένει να επιστρέψει στην ενεργό δράση αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο 42χρονος αγωνίζεται στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ράλλυ με την Team AICELLO. Επιπλέον, σκοπεύει να συμμετάσχει και στο Ράλλυ Ιαπωνίας του WRC αργότερα μέσα στη σεζόν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κοβαλάινεν, ανέφερε: «Διαγνώστηκα με ανεύρυσμα ανιούσας αορτής έπειτα από ιατρική εξέταση που έκανα και οι γιατροί με συμβούλεψαν να μη συμμετάσχω σε ράλλυ λόγω κινδύνου ρήξης αορτής. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα και νιώθω καλά. Τώρα κάνω σχέδια για να λύσω το ζήτημα. Η επέμβαση ανοιχτής καρδιάς είναι η καλύτερη λύση και προς ώρας προετοιμάζομαι γι’ αυτό. Η επέμβαση θα γίνει το συντομότερο δυνατό και θα ξεκινήσω μετά τη διαδικασία ανάρρωσης. Στόχος μου είναι να επιστρέψω στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ράλλυ με την Team AICELLO. Ζητώ συγγνώμη από τους συνεργάτες και τους φίλους μας για το πρόβλημα αυτό και ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή τους».

δοκιμές

Ο Κοβαλάινεν εισήλθε στον κόσμο της Formula 1 το 2007 με τη Renault και μέχρι το 2013 αγωνίστηκε σε 112 Grand Prix. Κατέκτησε μία και μοναδική νίκη, η οποία ήρθε στο Grand Prix Ουγγαρίας του 2008. Εκείνη τη χρονιά διετέλεσε teammate του Λιούις Χάμιλτον στη McLaren, ο οποίος κατέκτησε μάλιστα και τον τίτλο.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Χέικι Κοβαλάινεν και ευελπιστούμε να επιστρέψει στους αγώνες όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Φωτογραφίες: Motorsport_nut/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!