F1 - Απίστευτες «μαγκιές» του Τσουνόντα στον Ρικάρντο, παραλίγο σύγκρουση μετά τον τερματισμό (vid)

F1 - Απίστευτες «μαγκιές» του Τσουνόντα στον Ρικάρντο, παραλίγο σύγκρουση μετά τον τερματισμό (vid)
Ένα πολύ ασυνήθιστο συμβάν συνέβη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της RB μετά το τέλος του αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Στους τελευταίους γύρους του Grand Prix Μπαχρέιν «άναψαν τα αίματα» στην RB. Οι Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικάρντο έδιναν μάχη για την 12η θέση με τον Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas. Ο Ιάπωνας ήταν μπροστά από τον Αυστραλό και είχε τη σκληρή γόμα ελαστικών έναντι της μαλακής γόμας που είχε ο teammate του.

Η RB έδωσε εντολή στον Τσουνόντα να αφήσει τον Ρικάρντο να περάσει για να ξεπεράσουν τη Haas του Μάγκνουσεν. Ο Ιάπωνας αρνήθηκε εξ’ αρχής, αλλά υπάκουσε εν τέλει στα team orders κάνοντας πολλά παράπονα στον ασύρματο. Ωστόσο ο Ρικάρντο δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τον Δανό, ενώ δεν υπήρξε εντολή από την ομάδα να δώσει τη θέση πίσω στον Τσουνόντα.

Μετά τον τερματισμό και κατά τη διάρκεια του cool down lap, συνέβη ένα πολύ παράξενο περιστατικό, σπάνιο ανάμεσα σε teammates. Ο Τσουνόντα στη στροφή 8 επιτέθηκε στον Ρικάρντο μπλοκάροντας τους εμπρός τροχούς του δείχνοντάς του πόσο δυσαρεστημένος ήταν με τις εντολές της ομάδας. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην έξοδο της στροφής έκανε «μαγκιές» στον Ρικάρντο πατώντας απότομα το γκάζι, με τους δύο παραλίγο να έχουν επαφή.

Δείτε το συμβάν στο παρακάτω βίντεο.

Ο Ρικάρντο μίλησε μετά τον τερματισμό για το συμβάν με τον Τσουνόντα και ανέφερε: «Δεν ξέρω τι συνέβη. Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Ας το χαρακτηρίσουμε "ανωριμότητα". Προφανώς εκνευρίστηκε με τις οδηγίες της ομάδας να με αφήσει να περάσω. Ήταν όμως ένα ενδεχόμενο που το είχαμε συζητήσει πριν τον αγώνα. Ήταν πολύ πιθανό να έχω ελαστικά μαλακής γόμας στο τέλος του αγώνα, όμως γνώριζε ότι μπορεί να είχα καλύτερο ρυθμό από αυτόν στο τέλος. Δεν θα μου έδινε βαθμούς, μαχόμασταν για την 13η θέση. Τουλάχιστον να είχαμε την ευκαιρία ένα μονοθέσιό μας να έμπαινε στους βαθμούς. Είναι μία μεγάλη σεζόν, πρέπει να είμαστε καλά μεταξύ μας. Θα έχουμε συνάντηση και πρέπει να φερθούμε ώριμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!