Σαν Σήμερα: Ένας ξεχωριστός οδηγός που έχασε το φίλο του στο Λε Μαν (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Σαν Σήμερα: Ένας ξεχωριστός οδηγός που έχασε το φίλο του στο Λε Μαν (vid)
Η ιστορία των αγώνων ταχύτητας και δη της Formula 1 είναι γεμάτη από γεγονότα που έχουν αλλάξει τον κόσμο και μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

Η σημερινή ημέρα επαναλαμβάνεται μόλις μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια και για το λόγο αυτό τα γεγονότα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν είναι πολλά. Σήμερα θα μάθουμε για έναν Αμερικανό οδηγό που δεν πέτυχε στη Formula 1, όμως έχει ένα τραγικό παρελθόν.

Διαβάστε παρακάτω τι έγινε Σαν Σήμερα, 29/2, στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σαν Σήμερα το 1932, γεννήθηκε ο Μάστεν Γκρέγκορι. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε στη Formula 1 από το 1957 έως το 1965 ανεβαίνοντας συνολικά τρεις φορές στο βάθρο. Μετά την αποχώρησή του από την F1 επικεντρώθηκε στους αγώνες αντοχής κερδίζοντας τις 24 Ώρες Λε Μαν το 1965. Ωστόσο η καριέρα του έλαβε τέλος υπό τραγικές συνθήκες. Στις 24 Ώρες Λε Μαν του 1972 ο καλός του φίλος, Τζο Μπονιέ, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα.

Ως αποτέλεσμα ο Γκρέγκορι εγκατέλειψε τον αγώνα και κρέμασε το κράνος του για να ασχοληθεί με το εμπόριο διαμαντιών και γυαλιού. Είναι ένας εκ των 19 οδηγών στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει αγωνιστεί και στους τρεις αγώνες του Triple Crown (24 Ώρες Λε Μαν, GP Μονακό και 500 Μίλια της Ινδιανάπολης).

Φωτογραφίες: PeterMMDeLorenzo/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!