F1 - Η Μαλαισία θέλει να επιστρέψει στο πρόγραμμα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Η Μαλαισία θέλει να επιστρέψει στο πρόγραμμα
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι αρκετά περιζήτητο με ολοένα και περισσότερες πίστες να ψάχνουν τρόπο να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Από την αρχή της χιλιετίας η Formula 1 ήθελε να επεκταθεί σε περισσότερες πίστες, μεγαλώνοντας τον αριθμό ετήσιων αγώνων. Το 2003 το καλεντάρι περιλάμβανε 16 αγώνες και μέσα σε δύο χρόνια ο αριθμός αυτός έφτασε στους 19. Φέτος το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει συνολικά 24 Grand Prix, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία.

Παρά τα παράπονα των ομάδων και των οδηγών πως ήδη ο αριθμός αυτός είναι υπέρογκος, οι ιθύνοντες του σπορ εξετάζουν το σενάριο των 25 ή 26 αγώνων σε κάθε σεζόν. Αυτό έχει προκαλέσει ενδιαφέρον από διάφορες πίστες ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Formula 1.

Μία από αυτές είναι η Μαλαισία. Η χώρα της Ασίας διαθέτει τη Σεπάνγκ, μια υπερσύγχρονη διαδρομή που βρισκόταν στο καλεντάρι του σπορ από το 1999 έως και το 2017.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πετρελαϊκός κολοσσός, Petronas, σε συνεργασία με τους ιθύνοντες της πίστας, ενορχηστρώνει την επιστροφή του Grand Prix στη Formula 1. Το 2026 είναι ο μεγάλος στόχος για τον αγώνα, καθώς το 2025 ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Αζερμπαϊτζάν, Τέξας και Βαρκελώνης. Κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός στην πίστα είναι ο αγώνας του MotoGP που βρίσκεται κάθε χρόνο στο πρόγραμμα.

H πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία έκανε ντεμπούτο το 1999 και είναι μια από τις αγαπημένες των οδηγών. Έχει μήκος 5.543 μέτρα και αποτελείται από 15 στροφές. Τις περισσότερες νίκες τις έχει κατακτήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ - 4 στο σύνολο. Τελευταίος νικητής ήταν ο Μαξ Φερστάπεν το 2017.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!