F1 - Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri και το όνομά της θα μας δυσκολέψει

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri και το όνομά της θα μας δυσκολέψει
H Visa μπαίνει και στις δύο ομάδες της Red Bull, με την ιταλική να μετονομάζεται σε Visa Cash App RB Formula One Team κι όχι Racing Bulls.

Άργησε αλλά τελικά η Red Bull ανακοίνωσε τα τελικά πλάνα της για τη δεύτερη ομάδα της στο μαγικό κόσμο της Formula 1, παράλληλα με την έναρξη μίας μεγάλης συνεργασίας με τη Visa.

Μία συνεργασία που θα αφορά και την πρώτη ομάδα, τη Red Bull Racing, με τα λογότυπά της να κοσμούν τις RB20 των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ αλλά και τις συμμετοχές των δύο ομάδων στο F1 Academy.

Κι εγένετο Visa Cash App RB Formula One Team

Όπως ψιθυριζόταν τις τελευταίες εβδομάδες, το Racing Bulls δεν υιοθετήθηκε. Έτσι, η ομάδα που ξεκίνησε την πορεία της στη Formula 1 (μετά την εξαγορά της Minardi) ως Scuderia Toro Rosso και τις τελευταίες τέσσερις σεζόν αγωνιζόταν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Scuderia AlphaTauri, φέτος θα μάχεται στις πίστες ως Visa Cash App RB Formula One Team.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα… αναφερόμαστε στην ομάδα της Φαένζα, αφού συνήθως υπάρχουν και τα ονόματα χορηγών στην επίσημη ονομασία μίας ομάδας τα οποία και δεν αναφέρονται, όμως όπως είδαμε και με την Stake F1, αυτό φέτος αναγκαστικά αλλάζει.

Αποκάλυψη στο Λας Βέγκας

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθεσίου (ή έστω μίας πρώιμης εκδοχής του) θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και εκτιμάται πως το κωδικό του όνομα θα χρησιμοποιεί τα αρχικά όλης της επίσημης ονομασίας της ομάδας – δηλαδή VCARB01.

Πίσω από το τιμόνι θα είναι και φέτος οι Ντάνιελ Ρικάρντο και Γιούκι Τσουνόντα ενώ οι υβριδικές μηχανές θα «γεννιούνται» στις εγκαταστάσεις της Honda.

H Visa επιστρέφει δυναμικά στη Formula 1 μετά από 15 χρόνια ενώ η Cash App έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Red Bull από το 2021. Μάλιστα, όπως έχει διαρρεύσει, οι δύο αυτοί χορηγοί ξεκίνησαν τις επαφές στο περυσινό GP του Λας Βέγκας κι έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Οι δοκιμές εξέλιξης της Formula 1 ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου, στο Μπαχρέιν, εκεί όπου στις 2 Μαρτίου έχουμε και την πρεμιέρα του 2024.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!