Ράλλυ Ντακάρ: Το όνειρο της 1ης νίκης χάθηκε οριστικά για τον Λεμπ

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Το όνειρο της 1ης νίκης χάθηκε οριστικά για τον Λεμπ
Ο θρύλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη στην προτελευταία ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα.

Όνειρο ήταν και πάει και για φέτος για τον Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC είδε ξανά τις ελπίδες του για νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ να γίνονται κομμάτια!

Ο Αλσατός που παρά τις χθεσινές ατυχίες του είχε καταφέρει όχι απλά να μείνει στο παιχνίδι αλλά και να πλησιάσει τον Κάρλος Σάινθ στη γενική κατάταξη, πίεσε πολύ στην ενδέκατη και προτελευταία ειδική διαδρομή που ξεκίνησε από την Αλ Ούλα και αφορούσε 420 χρονομετρημένα χιλιόμετρα προς τη Γιανμπού.

Ωστόσο, στο 132ο χιλιόμετρο το Prodrive Hunter της BRX σταμάτησε με σπασμένο μπράτσο ανάρτησης εμπρός δεξιά.

Έτσι, η φετινή καταγράφεται ως η όγδοη ανεπιτυχής προσπάθεια του θρύλου του WRC να κατακτήσει τον πιο δύσκολο αγώνα στον πλανήτη. Έτρεξε τέσσερις φορές με την Peugeot όντας δεύτερος το 2017 και τρίτος το 2019 κι άλλες τέσσερις με τη BRX, όπου είχε δύο συνεχόμενες δεύτερες θέσεις.

Ωστόσο το Ράλλυ Ντακάρ του 2024 δεν τελείωσε ακόμα για τον Λεμπ και τον συνοδηγό του, Φαμπιάν Λαρκίν. Επιδιόρθωσαν τη ζημιά μετά από μία και πλέον ώρα και επέστρεψαν στη μάχη, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν έστω μία θέση στο βάθρο.

O Λεμπ εν δράσει στο Ράλλυ Ντακάρ 2024

Θυμίζουμε πως ο Λεμπ θα αποτελέσει από το 2024 τον ηγέτη της Dacia, η οποία μπαίνει στο Ράλλυ Ντακάρ με το Duster.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!