Ράλι Ντακάρ: Ένας πιτσιρικάς Αμερικανός θα ζήσει το όνειρό του στην έρημο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλι Ντακάρ: Ένας πιτσιρικάς Αμερικανός θα ζήσει το όνειρό του στην έρημο (vid)
Ο ταλαντούχος Σεθ Κιντέρο θα αγωνιστεί φέτος στην κορυφαία κατηγορία του επικού Ράλλυ Ντακάρ.

Ήρθε η ώρα της μεγαλύτερης αγωνιστικής πρόκλησης στον πλανήτη: το Ράλλυ Ντακάρ! Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στη Σαουδική αλλά θα έχει κατά 60% νέα εδάφη και πληρώματα και αναβάτες καλούνται να δοκιμαστούν σε μία πρωτοφανή 48ωρη ειδική διαδρομή που καλύπτει 600 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Διεκδικητές του τίτλου υπάρχουν πολλοί, όλα τα μεγάλα ονόματα θα είναι παρόντες, όμως αυτός που θέλει να τους κλέψει τη δόξα, είναι ένας 21χρονος! Ο λόγος για τον Σεθ Κιντέρο, που μας έχει δείξει σαφή δείγματα του ταλέντου του στην κατηγορία T3, έχοντας μάλιστα κατακτήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid.

Φέτος ο Αμερικανός κάνει το μεγάλο βήμα και θα αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία T1+! Ο Κιντέρο θα είναι μέλος της Toyota Gazoo Racing, θα αγωνιστεί με το Toyota GR DKR Hilux T1 και θα έχει ως συνοδηγό τον Ντένις Ζενζ.

«Δουλεύω τόσο σκληρά για πολύ καιρό, αγωνίζομαι από τότε που ήμουν 10 ετών. Ήταν ένας μακρύς δρόμος για να φτάσω εδώ, τρέχω σε rally raid εδώ και αρκετό καιρό. Το να φτάσω στην κατηγορία Τ1+ ήταν πάντα το όνειρο. Έτσι, όταν μου τηλεφώνησαν να αγωνιστώ στο επόμενο Ντακάρ με την Toyota Gazoo Racing, δεν μπορούσα να αρνηθώ», είπε ο Κιντέρο.

Τη φετινή σύνθεση της Toyota Gazoo Racing συμπληρώνουν ο πολύπειρος Ζινιέλ ντε Βιγιέ, ο μοναδικός οδηγός με καταγωγή από την Αφρική που έχει κερδίσει το Ντακάρ και θα τρέξει με συνοδηγό τον Ντένις Μέρφι και ο Λούκας Μοράες. Ο Πορτογάλος εντυπωσίασε πέρυσι ως πρωτοεμφανιζόμενος πέρυσι και θα έχει σε ρόλο πλοηγού τον έμπειρο Αρμάν Μονλεόν.

Ο Σεθ Κιντέρο στην προετοιμασία του για το Ράλλυ Ντακάρ 2024

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!