Νέα συνεργασία της MV Agusta με τον Ντάνιελ Αρσάμ

Κώστας Παστρίμας
Νέα συνεργασία της MV Agusta με τον Ντάνιελ Αρσάμ
Η MV Agusta θα κατασκευάσει μόλις έξι Superveloce αφιερωμένες στον Ντάνιελ Αρσάμ.

Ο Ντάνιελ Αρσάμ είναι ένας πολύ διάσημος γλύπτης που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει εντυπωσιακά έργα. Ο Αρσάμ παράλληλα είναι και ένας από τους μεγαλύτερους φίλους της μοτοσικλέτας έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα ιταλικά δίκυκλα.

Αυτός είναι ο λόγος που η MV Agusta προσέγγισε τον διάσημο γλύπτη ώστε να μαζί να δημιουργήσουν μια πολύ ιδιαίτερη Superveloce. Η μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε στο Μαϊάμι, στην έκθεση Art Basel και ξεχώρισε αμέσως για το έντονο λευκό χρώμα και τις γλυπτικές λεπτομέρειες στα πλαϊνά φέρινγκ, στη μάσκα και στην ουρά. Η μοτοσικλέτα θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 αντίτυπα.

MV Agusta

Εντυπωσιακό είναι το λευκό ψαλίδι και το πλαίσιο, ενώ τα μοναδικά μαύρα στοιχεία της μοτοσικλέτας είναι το πιρούνι εμπρός, οι δαγκάνες των φρένων και ο κινητήρας. Ο Ντάνιελ Αρσάμ σχολίασε: «Το σχέδιο της Superveloce ήταν μια ευκαιρία να αναδείξω το κινούμενο άγαλμα, μια λειτουργική μοτοσικλέτα που μεταμορφώνεται σε γλυπτό».

MV Agusta

Η MV Agusta Superveloce Arsham χρησιμοποιεί ως βάση την βασική έκδοση της μοτοσικλέτας. Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 800cc αποδίδει 147 ίππους, οι αναρτήσεις είναι της Marzocchi και της Sachs, ενώ τα φρένα είναι της Brembo. Όσο για την τιμή της, αυτή δεν έχει ανακοινωθεί αν και ελάχιστοι θα την δουν ποτέ έστω και σταματημένη.

MV Agusta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!